2022. május 19. csütörtök Ivó, Milán

Hírek - Állat

Megállíthatatlanul terjed a gyilkos kór Angliában: újabb eseteket azonosítottak

A brit Környezetvédelmi, Élelmiszerbiztonsági és Vidékfejlesztési Minisztérium (Department for Environment, Food and Rural Affairs – Defra) megerősítette, hogy Norfolk megyében egy kacsafarmon és Devon megyében egy háztáji baromfitenyésztőnél is kimutatták a H5N8-as vírustörzsű madárinfluenzát.
 
 

A Defra tájékoztatása szerint az állategészségügyi szakemberek december 28-án a H5N8-as vírustörzsű, magas patogenitású madárinfluenzát mutatták ki egy kacsafarmon a Norfolk megyei Brecklandban, írta meg a FarmingUK. December 29-én pedig Devonban, Exmouth közelében, egy háztáji baromfitartó állományánál azonosították a gyilkos kórt. Devonban azonnal 3 kilométeres sugarú védelmi körzetet és 10 kilométeres sugarú megfigyelési körzetet állítottak fel a kitörés középpontja körül, Norfolkban pedig egy 3,4 kilométeres sugarú védelmi körzet és egy 10,4 kilométeres sugarú megfigyelési körzet felállítását rendelték el.

A brit kormány az idei a szezonban eddig 18 új esetet erősített meg. A szakértők szerint a kitörésekből kifolyólag hamarosan várható a kötelező zárt tartás elrendelése is a szigetországban. A vírus az emberi egészségre csak alacsony kockázatot jelent, az élelmiszer-szabványügyi testületek pedig közölték, hogy a betegségnek nagyon alacsony élelmiszerbiztonsági kockázata.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!