2021. szeptember 29. szerda Mihály

Hírek - Állat

Óriási sikere lett a felelős állattartást elősegítő pályázatnak: ezért volt ilyen népszerű

Nagy sikerrel zárult a mintegy félmilliárd forintos keretösszegű áprilisban meghirdetett pályázat, amelynek célja a felelős állattartás elősegítése volt – jelentette ki Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos a Szentgálon megrendezett sajtótájékoztatón.
 
 

A magyar kormány által az állatvédelemről indított internetes kérdőívet több mint 262 ezren töltötték ki, a véleményüket elmondók pedig kiemelt feladatként jelölték meg a felelős állattartásra való felhívást, illetve az ivartalanítási program kiszélesítését – folytatta a miniszteri biztos. Ovádi Péter kiemelte, a Magyar Falu Program keretein belül meghirdetett pályázat feladata az volt, hogy segítséget nyújtson az 5000 fő és az ez alatti állandó lakosságszámú településekben élők tulajdonában lévő ebek és macskák nem kívánt szaporulatának mérséklésére, a veszettség elleni védőoltására, valamint transzponderrel (mikrochippel) történő megjelölésére.

Az állatvédelem területén a nem kívánt szaporulat okozza az egyik legkomolyabb problémát, amelynek megelőzése céljából kiemelten fontos az ivartalanítás, ezenfelül állategészségügyi szempontból is pozitív hatással bír – folytatta a miniszteri biztos. Ovádi Péter hozzátette, 479 nyertes pályázat született. A pályázatok benyújtására június 19. és július 18. között volt lehetőség. A projekt maximálisan igényelhető támogatási összege másfél millió forint volt, a végrehajtására rendelkezésre álló időtartam 12 hónap.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu