Paul McCartney megmentett egy tragikus sorsú tehenet

agrarszektor.hu
Kis híján súlyos következménye lett annak, hogy egy tehén a közelmúltban átsétált Bulgáriából Szerbiába. Az állat ugyan magától visszatért, de az Európai Uniós szabályok szerint le kellett volna ölni, mivel ez esetben állategészségügyi dokumentumokra lett volna szükség ahhoz, hogy mentességét igazolni lehessen az állatbetegségektől. Komoly kampány indult a tehén megmentésére, amelyhez Paul McCartney is csatlakozott, így az állat végül mégis hazatérhet gazdájához.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Egy Bulgáriában élő tehén nemrég véletlenül átkóborolt Szerbiába - írja az euronews.com. Az eset egyáltalán nem igényelne említést, ha nem világítana rá az uniós agrárszabályozás "sajátosságaira". Az állat nem sokkal ezután visszatért Bulgáriába, de később kiderült, hogy komoly probléma származik abból, hogy elhagyta az Európai Unió területét. 

Az unióban szigorú egészségügyi szabályoknak kell megfelelnie a kívülről beérkező állatoknak. Emiatt a határátlépő tehenet kis híján levágták, mert nem álltak rendelkezésre olyan dokumentumok, amelyekkel igazolni lehetett volna, hogy - még mindig - mentes a betegségektől.

Miután az uniós szabályozás szinte megpecsételte az állat sorsát, kampány indult a megmentéséért, amelyhez a világhírű énekes, Paul McCartney is csatlakozott. A kampány a hírek szerint sikeresnek bizonyult, az állat ugyanis megmenekült, és hamarosan visszatérhet gazdájához.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?