2019. augusztus 23. péntek Bence

Hírek - Állat

Paul McCartney megmentett egy tragikus sorsú tehenet

Kis híján súlyos következménye lett annak, hogy egy tehén a közelmúltban átsétált Bulgáriából Szerbiába. Az állat ugyan magától visszatért, de az Európai Uniós szabályok szerint le kellett volna ölni, mivel ez esetben állategészségügyi dokumentumokra lett volna szükség ahhoz, hogy mentességét igazolni lehessen az állatbetegségektől. Komoly kampány indult a tehén megmentésére, amelyhez Paul McCartney is csatlakozott, így az állat végül mégis hazatérhet gazdájához.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Egy Bulgáriában élő tehén nemrég véletlenül átkóborolt Szerbiába – írja az euronews.com. Az eset egyáltalán nem igényelne említést, ha nem világítana rá az uniós agrárszabályozás "sajátosságaira". Az állat nem sokkal ezután visszatért Bulgáriába, de később kiderült, hogy komoly probléma származik abból, hogy elhagyta az Európai Unió területét. 

Fotó: www.euronews.com

Az unióban szigorú egészségügyi szabályoknak kell megfelelnie a kívülről beérkező állatoknak. Emiatt a határátlépő tehenet kis híján levágták, mert nem álltak rendelkezésre olyan dokumentumok, amelyekkel igazolni lehetett volna, hogy - még mindig - mentes a betegségektől.

Miután az uniós szabályozás szinte megpecsételte az állat sorsát, kampány indult a megmentéséért, amelyhez a világhírű énekes, Paul McCartney is csatlakozott. A kampány a hírek szerint sikeresnek bizonyult, az állat ugyanis megmenekült, és hamarosan visszatérhet gazdájához.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu