2022. június 30. csütörtök Pál

Hírek - Állat

Paul McCartney megmentett egy tragikus sorsú tehenet

Kis híján súlyos következménye lett annak, hogy egy tehén a közelmúltban átsétált Bulgáriából Szerbiába. Az állat ugyan magától visszatért, de az Európai Uniós szabályok szerint le kellett volna ölni, mivel ez esetben állategészségügyi dokumentumokra lett volna szükség ahhoz, hogy mentességét igazolni lehessen az állatbetegségektől. Komoly kampány indult a tehén megmentésére, amelyhez Paul McCartney is csatlakozott, így az állat végül mégis hazatérhet gazdájához.
 
 

Egy Bulgáriában élő tehén nemrég véletlenül átkóborolt Szerbiába – írja az euronews.com. Az eset egyáltalán nem igényelne említést, ha nem világítana rá az uniós agrárszabályozás "sajátosságaira". Az állat nem sokkal ezután visszatért Bulgáriába, de később kiderült, hogy komoly probléma származik abból, hogy elhagyta az Európai Unió területét. 

Fotó: www.euronews.com

Az unióban szigorú egészségügyi szabályoknak kell megfelelnie a kívülről beérkező állatoknak. Emiatt a határátlépő tehenet kis híján levágták, mert nem álltak rendelkezésre olyan dokumentumok, amelyekkel igazolni lehetett volna, hogy - még mindig - mentes a betegségektől.

Miután az uniós szabályozás szinte megpecsételte az állat sorsát, kampány indult a megmentéséért, amelyhez a világhírű énekes, Paul McCartney is csatlakozott. A kampány a hírek szerint sikeresnek bizonyult, az állat ugyanis megmenekült, és hamarosan visszatérhet gazdájához.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben