2020. október 20. kedd Vendel

Hírek - Állat

Rekord közelében az európai bárányárak: itt vannak a legfrissebb számok

Az európai bárányárak az elmúlt héten ismét stabilak maradtak, az árszint nem sokkal maradt el a 30. héten regisztrált rekordmagas (592,59 euró/100 kg) árszinttől.
 
 

Az elmúlt hetekben kissé enyhült a kereslet, megtörve ezzel a korábbi hetekre jellemző piaci lendületet, de a kínálat továbbra is korlátozott maradt - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A belföldi termelés továbbra is viszonylag alacsony, a juhvágások az EU-ban és az Egyesült Királyságban együttesen a január és május közötti időszakban 5,5 %-kal csökkentek az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az EU-27 − Egyesült Királyság kivételével – behozatala pedig 16 %-kal esett vissza 2020. első félévben. A nehézbárány átlagára az EU-ban a 2020. augusztus 23-ával záruló, 34. héten 584,59 euró/100 kg volt, amely 0,2 %-kal magasabb, mint az egy héttel korábbi érték és 16,8 %-kal haladja meg az előző év azonos időszakában rögzített árszintet.

Franciaországban és Spanyolországban az árak nem változtak, ugyanakkor a portugál bárányárak 7,9 %-kal emelkedtek az előző héthez viszonyítva. Elmondható továbbá, hogy az ír árak is 1,5 %-kal emelkedtek az elmúlt héten, annak ellenére, hogy az Egyesült Királyságbeli árak folyamatosan csökkennek.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu