2022. július 1. péntek Tihamér, Annamária

Hírek - Állat

Romániában hajt végre nagy beruházást az UBM Csoport

15 millió eurós beruházással létesít takarmánygyárat Romániában, a Maros megyei Kerelőszentpálon az UBM Feed Romania Srl., amely a pilisvörösvári székhelyű UBM Csoport takarmány-üzletágát képviseli. A beruházással az eddig lebonyolított ottani takarmányimportot váltják ki.
 
 

Az UBM Csoport, az East Csoport és az Oprea Avicom tulajdonában lévő UBM Feed Romania Srl. 15 millió euró összértékű beruházással Románia legnagyobb független takarmánykeverő üzemét hozza létre Kerelőszentpálon – írja közleményében a cég. Az üzem 30 tonnás óránkénti, illetve 220 ezer tonnás éves kapacitásával a régió egyik legnagyobb takarmánygyártó létesítménye lesz.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!


A beruházást indokolja, hogy az állattenyésztés fejlődik az erdélyi régióban, így a takarmányok iránti kereslet is növekszik. Ehhez képest a hatékony termelő-kapacitásokban hiány van, amelyet a piac importtal egészít ki. A közlemény szerint ezért van létjogosultsága a nagy kapacitású romániai keverőüzemnek, amellyel az eddig lebonyolított importot váltják ki.

A Maros megyei kerelőszentpáliból a készáru az ország szinte minden részébe gazdaságosan szállítható, illetve a vidék mezőgazdasági aktivitása és termőterülete is jelentős – derül ki a tájékoztatóból. A 220 ezer tonnás éves termelési kapacitáshoz 130 ezer tonnát meghaladó éves gabona-alapanyag szükséglet is társul.

A takarmánykeverő baromfi-, sertés- és kérődző-takarmányokat állíthat elő dercés és granulált formában, de partner-specifikus, egyéni receptúrákat is gyárt majd. A projektben létrehozni kívánt teljes rendszer emberi beavatkozást nem igénylő PLC alapú, visszakövethető és auditálható lesz. A kivitelezésben megbízott fővállalkozó cég a kecskeméti Abraziv Kft., amely a takarmánygyár kulcsrakész kivitelezéséért felelős.

A gyártóvonalhoz automata zsákoló és palettázó rendszer csatlakozik majd, így az üzem a megrendelőket ömlesztett vagy különböző méretű zsákos kiszerelésű termékekkel is ki tudja szolgálni. A zsákos termékek így háztáji takarmányozásra is elérhetők lesznek a romániai felhasználók számára.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben