Távozott a Cargill éléről Makai Szabolcs

agrarszektor.hu
19 év után távozott a Cargilltól Makai Szabolcs, aki 2014 óta a vállalat elnök-vezérigazgatója volt - értesült az agrárszektor.hu. Arról egyelőre még nincsenek információk, hogy ki kerül majd ezután az amerikai multi magyarországi leányvállalatának élére.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Makai Szabolcs 2000-ben csatlakozott a Cargill Takarmányozási üzletágához. 2014-ben került a Cargill Takarmányozási Zrt.-től a Cargill Magyarország Zrt.-hez, azaz takarmányozási üzletágból a gabona, olajosmag és input üzletághoz. Az új beosztásban a magyar és a szlovák üzlet vezetője, valamint a Cargill Magyarország elnök-vezérigazgatója lett. Mivel szükség volt egy olyan személyre a cégnél, aki a Cargill magyarországi képviseletét is ellátta, így ő lett a Cargill magyarországi country representative-je is.

2016-ig, amíg a gabona üzletágban látta el feladatait, a cég hatalmas változáson ment keresztül. Megszüntették az input üzletágat, eladták a telepeik nagy részét, és visszatértek eredeti tevékenységükhöz. Ezt követően, vagyis 2016-ban Makai Szabolcs egy évre csatlakozott a minneapolisi globális stratégiai csapathoz mint globális stratégiai igazgató, de mivel továbbra is Magyarországon élt, ezért a Cargill képviseletét ezután is ő látta el. 2017-ben újra csatlakozott a takarmány üzletághoz, ahol 2019-ig az európai menedzsment tagja volt mint monogasztrikus kereskedelmi igazgató és a magyar vállalat elnök-vezérigazgatója. 

Makai Szabolcs 19 évig dolgozott a Cargillnál. Egyelőre arról nincsenek információk, hogy ki kerül majd a távozását követően az amerikai multi magyarországi leányvállalatának életére.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?