2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Állat

Távozott a Cargill éléről Makai Szabolcs

19 év után távozott a Cargilltól Makai Szabolcs, aki 2014 óta a vállalat elnök-vezérigazgatója volt - értesült az agrárszektor.hu. Arról egyelőre még nincsenek információk, hogy ki kerül majd ezután az amerikai multi magyarországi leányvállalatának élére.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Makai Szabolcs 2000-ben csatlakozott a Cargill Takarmányozási üzletágához. 2014-ben került a Cargill Takarmányozási Zrt.-től a Cargill Magyarország Zrt.-hez, azaz takarmányozási üzletágból a gabona, olajosmag és input üzletághoz. Az új beosztásban a magyar és a szlovák üzlet vezetője, valamint a Cargill Magyarország elnök-vezérigazgatója lett. Mivel szükség volt egy olyan személyre a cégnél, aki a Cargill magyarországi képviseletét is ellátta, így ő lett a Cargill magyarországi country representative-je is.

2016-ig, amíg a gabona üzletágban látta el feladatait, a cég hatalmas változáson ment keresztül. Megszüntették az input üzletágat, eladták a telepeik nagy részét, és visszatértek eredeti tevékenységükhöz. Ezt követően, vagyis 2016-ban Makai Szabolcs egy évre csatlakozott a minneapolisi globális stratégiai csapathoz mint globális stratégiai igazgató, de mivel továbbra is Magyarországon élt, ezért a Cargill képviseletét ezután is ő látta el. 2017-ben újra csatlakozott a takarmány üzletághoz, ahol 2019-ig az európai menedzsment tagja volt mint monogasztrikus kereskedelmi igazgató és a magyar vállalat elnök-vezérigazgatója. 

Makai Szabolcs 19 évig dolgozott a Cargillnál. Egyelőre arról nincsenek információk, hogy ki kerül majd a távozását követően az amerikai multi magyarországi leányvállalatának életére.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu