2022. augusztus 13. szombat Ipoly

Hírek - Állat

Távozott a Cargill éléről Makai Szabolcs

19 év után távozott a Cargilltól Makai Szabolcs, aki 2014 óta a vállalat elnök-vezérigazgatója volt - értesült az agrárszektor.hu. Arról egyelőre még nincsenek információk, hogy ki kerül majd ezután az amerikai multi magyarországi leányvállalatának élére.
 
 

Makai Szabolcs 2000-ben csatlakozott a Cargill Takarmányozási üzletágához. 2014-ben került a Cargill Takarmányozási Zrt.-től a Cargill Magyarország Zrt.-hez, azaz takarmányozási üzletágból a gabona, olajosmag és input üzletághoz. Az új beosztásban a magyar és a szlovák üzlet vezetője, valamint a Cargill Magyarország elnök-vezérigazgatója lett. Mivel szükség volt egy olyan személyre a cégnél, aki a Cargill magyarországi képviseletét is ellátta, így ő lett a Cargill magyarországi country representative-je is.

2016-ig, amíg a gabona üzletágban látta el feladatait, a cég hatalmas változáson ment keresztül. Megszüntették az input üzletágat, eladták a telepeik nagy részét, és visszatértek eredeti tevékenységükhöz. Ezt követően, vagyis 2016-ban Makai Szabolcs egy évre csatlakozott a minneapolisi globális stratégiai csapathoz mint globális stratégiai igazgató, de mivel továbbra is Magyarországon élt, ezért a Cargill képviseletét ezután is ő látta el. 2017-ben újra csatlakozott a takarmány üzletághoz, ahol 2019-ig az európai menedzsment tagja volt mint monogasztrikus kereskedelmi igazgató és a magyar vállalat elnök-vezérigazgatója. 

Makai Szabolcs 19 évig dolgozott a Cargillnál. Egyelőre arról nincsenek információk, hogy ki kerül majd a távozását követően az amerikai multi magyarországi leányvállalatának életére.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!