2021. május 11. kedd Ferenc

Hírek - Állat

Tiltott módszerrel horgászó férfit kapcsoltak le a rendőrök: súlyos büntetésre számíthat

Újabb orvhalász bukott le tiltott halászat miatt, ezúttal a balatonföldvári kikötőben. A halászati őrök vasárnap délután érték tetten a gereblyézés módszerével próbálkozó elkövetőt, majd értesítették a rendőrséget. Az orvhalászaton kapott férfi példás büntetésre számíthat.
 
 

A rendőrök a 69 éves férfit elfogták és előállították a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra, ahol orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, írta meg a police.hu. A gereblyézés módszerével próbálkozókat általában a módszerre jellemző gyors, a felszerelést oldal irányban megrántó mozdulat buktatja le. A mozdulat célja az, hogy a horgot a halak testébe kívülről akassza be. Az ilyen kegyetlen állatkínzásra nincs semmiféle mentség. Az eljárás annak fényében különösen elítélendő, hogy a téli keszegezést tisztességes módszerrel űzők ugyanott, közel ugyanakkora mennyiséget képesek kifogni kicsivel hosszabb idő alatt.

A hirbalaton.hu az ügy kapcsán megjegyezte, hogy az orvhalász valószínűleg példás büntetésben fog részesülni, ugyanis az eljárás végén az ítélettel járó büntetést az illetékes járási hivatal földművelésügyi osztálya még megtoldhatja a halvédelmi bírsággal, visszavonhatja az orvhalász állami horgászjegyét és egy időre eltilthatja új engedély kiváltásától. A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. a Balatoni Horgászrend 3. pontja értelmében saját hatáskörben eljárva további eltiltással büntetheti a kirívó szabályszegést.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu