2019. szeptember 22. vasárnap Móric

Hírek - Állat

Tízmilliárd forinttal kapnak többet a szarvasmarhatartók

Mintegy harmincmilliárd forint támogatásban részesültek a szarvasmarhatartók, miután a Miniszterelnökség döntött a Vidékfejlesztési Program (VP) szarvasmarhatartó telepek korszerűsítésére kiírt felhívásának kérelmeiről. A túligénylés miatt az eredetileg elkülönített keretet mintegy 10 milliárd forinttal növelte a tárca, és 552 szarvasmarhatartó kérelmét bírálta el pozitívan.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Növelte a szarvasmarhatelepek korszerűsítési támogatását a VP-ben a Miniszterelnökség. A tárca közleménye szerint az eredetileg elkülönített mintegy 20 milliárd forintos keretét összesen 29,6 milliárd forintra emelték, így 552 kérelmet bírálhattak el pozitívan. A keret kiegészítésére a túligénylések miatt volt szükség.

Az állattartó telepek korszerűsítését szolgáló fejlesztésekre a Vidékfejlesztési Programban összesen 70 milliárd forintot különítettek el. A pályázatokat folyamatosan bírálják el, a nyertes pályázók kérelmei az ügyfélkapujukon hamarosan a "jóváhagyott" státuszba kerülnek, és a támogatói okiratokat elektronikus úton folyamatosan kapják meg.

A Miniszterelnökség nemrégiben a sertéstelepek korszerűsítését támogató felhívásnál is eredményt hirdetett, ahol - szintén az eredeti csaknem 20 milliárd forintos keret megemelése mellett - 181 darab kérelem 24,6 milliárd forintos támogatásáról döntött.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu