2020. augusztus 6. csütörtök Berta, Bettina

Hírek - Állat

Tízmilliárd forinttal kapnak többet a szarvasmarhatartók

Mintegy harmincmilliárd forint támogatásban részesültek a szarvasmarhatartók, miután a Miniszterelnökség döntött a Vidékfejlesztési Program (VP) szarvasmarhatartó telepek korszerűsítésére kiírt felhívásának kérelmeiről. A túligénylés miatt az eredetileg elkülönített keretet mintegy 10 milliárd forinttal növelte a tárca, és 552 szarvasmarhatartó kérelmét bírálta el pozitívan.
 
 

Növelte a szarvasmarhatelepek korszerűsítési támogatását a VP-ben a Miniszterelnökség. A tárca közleménye szerint az eredetileg elkülönített mintegy 20 milliárd forintos keretét összesen 29,6 milliárd forintra emelték, így 552 kérelmet bírálhattak el pozitívan. A keret kiegészítésére a túligénylések miatt volt szükség.

Az állattartó telepek korszerűsítését szolgáló fejlesztésekre a Vidékfejlesztési Programban összesen 70 milliárd forintot különítettek el. A pályázatokat folyamatosan bírálják el, a nyertes pályázók kérelmei az ügyfélkapujukon hamarosan a "jóváhagyott" státuszba kerülnek, és a támogatói okiratokat elektronikus úton folyamatosan kapják meg.

A Miniszterelnökség nemrégiben a sertéstelepek korszerűsítését támogató felhívásnál is eredményt hirdetett, ahol - szintén az eredeti csaknem 20 milliárd forintos keret megemelése mellett - 181 darab kérelem 24,6 milliárd forintos támogatásáról döntött.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu