2020. július 10. péntek Amália

Hírek - Állat

Újra megnyílt a kínai piac a magyar baromfi előtt

Kína feloldotta a madárinfluenza elleni korlátozásokat Magyarországgal szemben, így újra lehet magyar baromfit exportálni az ázsiai országba. Az intézkedés egyelőre csak a vízi szárnyasokat érinti, folyamatban van azonban a kiterjesztése a többi baromfira is.
 
 

Újra lehet magyar baromfit exportálni Kínába, az ázsiai ország ugyanis a napokban feloldotta a madárinfluenza elleni korlátozást Magyarországgal szemben - mondta Nagy István agrárminiszter. Az intézkedés elsősorban a vízi szárnyasokat érint, dolgoznak ugyanakkor azon, hogyan lehet a többi baromfira is kiterjeszteni. A kínai szakemberek auditálják a cégeket, az exportképesek megkapják az engedélyt, és ettől kezdve zavartalanul folyhat a kereskedelem - tette hozzá az agrárminiszter. 

Az állategészségügy is központi téma lesz az év egyik legnagyobb agráreseményének számító, kétnapos Agrárszektor Konferencián november 28-29-én Siófokon. Szó lesz a védekezéssel kapcsolatos hatósági intézkedésekről és elvárásokról, a változó piaci helyzetről és értékesítési lehetőségekről. Emellett napirendre kerülnek a meghatározó állattenyésztési ágazatok - sertés, baromfi, szarvasmarha - jövő évi támogatásai, fejlesztési lehetőségei, szabályozási változásai. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

Kína Magyarország számára a tizedik legfontosabb exportpartner. Nagy István és Han Csang-fu kínai mezőgazdasági miniszter Sanghajban megállapodtak a két ország közötti tudományos és technológiai együttműködések fellendítésének, valamint az e-kereskedelemben rejlő lehetőségekről. Az agrárminiszter a világ egyik legnagyobb online kereskedelmi áruházával, az Alibaba-val is egyeztetett a magyar élelmiszeripari termékek internetes áruházakban való megjelenésének bővítéséről.

Fotó: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu