2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Hírek - Állat

Ünnepi hangulat a Csatorna-szigeteken: már a tehenek is érzik a karácsonyt

A brit koronafüggőséghez tartozó Jersey Bailiffség, és annak egyetlen lakott szigete, Jersey, elsősorban a turizmusból és a mezőgazdaságból él. A sziget népszerűségének növelésébe most nem várt szereplők léptek be, néhány jersey szarvasmarha, akik a karácsonyi időszakra való tekintettel maguk is ünnepi pulóvert öltöttek.
 
 

Az angolszász területeken már-már hagyomány az egyesek szerint vidám és ünnepi mintás, mások szerint ronda karácsonyi pulóverek ajándékozása és viselése. Ez a szokás kezd Magyarországra is betörni, de egyelőre még nem tekinthető általános trendnek.

Valószínűleg kevesen annyira elkötelezettek ezen szokás mellett, mint a Jersey-n élő gazdálkodó, Becky Houzé, aki nemcsak nagy rajongója a karácsonynak és a karácsonyi pulóvereknek, de még a kedvenc teheneinek is készített, készíttetett ilyen ruhadarabokat, adta hírül a North Wales Live. A viszonylag kistestű, ellenben nagy szemekkel és hosszú szempillákkal rendelkezi jersey teheneket mintha csak arra “találták volna ki”, hogy túlméretezett pulóvereket hordjanak.

Kép forrása: Visit Jersey

Ennek és Becky Houzé karácsony-szeretetének köszönhetően Carol, Holly, Mary, Noelle és Mariah Dairy december 13-án a gazdájukéval megegyező színű és mintázatú karácsonyi pulóvereket kaptak, valamint szerepet a Visit Jersey szervezet a szigetet, mint karácsonyi úticélt népszerűsítő kampányában.

Jersey szigete ugyanis nemcsak a karácsonyi vásárairól híres, hanem az ikonikus karácsonyi úszásáról is, amelyre minden év december 25-én kerül sor. Az elszánt (vagy más olvasatban őrült) résztvevők ilyenkor karácsonyi ruhát öltenek és megmártóznak a La-Manche csatorna vizében.

A címlapkép forrása: Visit Jersey.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu