Ünnepi hangulat a Csatorna-szigeteken: már a tehenek is érzik a karácsonyt

agrarszektor.hu
A brit koronafüggőséghez tartozó Jersey Bailiffség, és annak egyetlen lakott szigete, Jersey, elsősorban a turizmusból és a mezőgazdaságból él. A sziget népszerűségének növelésébe most nem várt szereplők léptek be, néhány jersey szarvasmarha, akik a karácsonyi időszakra való tekintettel maguk is ünnepi pulóvert öltöttek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az angolszász területeken már-már hagyomány az egyesek szerint vidám és ünnepi mintás, mások szerint ronda karácsonyi pulóverek ajándékozása és viselése. Ez a szokás kezd Magyarországra is betörni, de egyelőre még nem tekinthető általános trendnek.

Valószínűleg kevesen annyira elkötelezettek ezen szokás mellett, mint a Jersey-n élő gazdálkodó, Becky Houzé, aki nemcsak nagy rajongója a karácsonynak és a karácsonyi pulóvereknek, de még a kedvenc teheneinek is készített, készíttetett ilyen ruhadarabokat, adta hírül a North Wales Live. A viszonylag kistestű, ellenben nagy szemekkel és hosszú szempillákkal rendelkezi jersey teheneket mintha csak arra “találták volna ki", hogy túlméretezett pulóvereket hordjanak.

Ennek és Becky Houzé karácsony-szeretetének köszönhetően Carol, Holly, Mary, Noelle és Mariah Dairy december 13-án a gazdájukéval megegyező színű és mintázatú karácsonyi pulóvereket kaptak, valamint szerepet a Visit Jersey szervezet a szigetet, mint karácsonyi úticélt népszerűsítő kampányában.

Jersey szigete ugyanis nemcsak a karácsonyi vásárairól híres, hanem az ikonikus karácsonyi úszásáról is, amelyre minden év december 25-én kerül sor. Az elszánt (vagy más olvasatban őrült) résztvevők ilyenkor karácsonyi ruhát öltenek és megmártóznak a La-Manche csatorna vizében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?