2020. szeptember 29. kedd Mihály

Hírek - Állat

Vaddisznók szállták meg a magyar város utcáit: rettegnek a lakók

Salgótarjánban egyre több helyen fotóznak a városba tévedt vaddisznókat az ott lakók. A lakott területek terjeszkedése miatt a vadon élő állatok élettere évről évre jelentősen csökken, ez az oka annak, hogy az emberhez egyre közelebb merészkednek. Ezt jól mutatja az is, hogy Salgótarjánbn az állatok zavartalanul közlekednek az utcákon.
 
 

Salgótarjánban egyre több felvételt készítenek az ott lakók a városban zavartalanul közlekedő vaddisznókról - írja a nool.hu-ra hivatkozva az Infostart. Nemrégiben például a városban lévő Alkotmány úton sikerült levideózni egy vaddisznót, legutóbb pedig a Szerpentin úton a hajnali órákban kapta le egy ott lakó az állatot, aki láthatóan nem zavartatta magát sőt, inkább a férfi tartott a vaddisznótól.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Egy másik férfi a salgótarjáni Gagarin Általános Iskola melletti parkban lett figyelmes egy magányosan kóborló állatra. A vaddisznó épp a környéken található játszótérre sietett. A salgótarjáni Vásártéren egyszerre két vaddisznó is feltűnt az éjszakai órákban. Az állatok cseppet sem zavartatták magukat, még akkor sem, amikor az egyikük felfigyelt a videó készítőjére.

A vadon élő állatok természetes élőhelyei az erdők, viszont a beépítettség és a lakott területek terjeszkedése miatt életterük erősen csökken az utóbbi években. Emiatt gyakran az emberhez egyre közelebb, erdőterülettel határos lakott területeken, telkeken is előfordulnak vadak.

A címlapkép illusztráció, forrása: MTI Fotó: Kovács Attila

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu