Zöld fejlesztéseket támogat az NFM

agrarszektor.hu
Év végéig állami és pénzpiaci konstrukciók kidolgozását tervezi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Cél: a zöld fejlesztések finanszírozásának segítése.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

"Mi történik akkor a "zöld bank" felállításával, ha nem sikerül az elképzeléseik szerinti szén-dioxid kvóta értékesítése, melyre az elmúlt időszak tapasztalatai alapján igen nagy esély van?" - kérdezte a szocialista képviselő, Oláh Lajos Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert.

A választ Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter adta meg: 2011-ben az NFM szakértői megbeszéléseket folytatott hazai és nemzetközi kereskedelmi illetve befektetési bankokkal, hogy megfejtsék, miért nem fejlődnek megfelelően a hazai zöld fejlesztések és azok finanszírozási folyamatai.

Az eredmény, hogy a bankoknál felszínre kerültek kihelyezhető pénzforrások, ezek jó alapok az állami és pénzpiaci konstrukciók kidolgozására az év végéig, ehhez kell egy intézményrendszer, így a szabadpiaci tőke a Magyar Fejlesztési Bankon és a hazai kereskedelmi bankokon keresztül a klímavédelmi, energiahatékonysági, épületenergetikai fejlesztésekre irányítható.

A minisztérium fő feladata a megfelelő finanszírozási keret megteremtése. A kvótaértékesítésekből származó bevételek igen fontos pénzforrásnak számítanak, és ezeket továbbra is az energiahatékonysághoz és a megújuló energiák szélesebb körű hasznosításához szükséges programok finanszírozására fordítják majd. A miniszteri válasz kitér arra is, hogy az NFM az üvegházhatású gázkibocsátást csökkentő beruházások finanszírozását több forrásból illetve többféle konstrukcióban látja biztosíthatónak - írja a hvg.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?