Romániában hajt végre nagy beruházást az UBM Csoport

agrarszektor.hu
15 millió eurós beruházással létesít takarmánygyárat Romániában, a Maros megyei Kerelőszentpálon az UBM Feed Romania Srl., amely a pilisvörösvári székhelyű UBM Csoport takarmány-üzletágát képviseli. A beruházással az eddig lebonyolított ottani takarmányimportot váltják ki.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az UBM Csoport, az East Csoport és az Oprea Avicom tulajdonában lévő UBM Feed Romania Srl. 15 millió euró összértékű beruházással Románia legnagyobb független takarmánykeverő üzemét hozza létre Kerelőszentpálon - írja közleményében a cég. Az üzem 30 tonnás óránkénti, illetve 220 ezer tonnás éves kapacitásával a régió egyik legnagyobb takarmánygyártó létesítménye lesz.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!


A beruházást indokolja, hogy az állattenyésztés fejlődik az erdélyi régióban, így a takarmányok iránti kereslet is növekszik. Ehhez képest a hatékony termelő-kapacitásokban hiány van, amelyet a piac importtal egészít ki. A közlemény szerint ezért van létjogosultsága a nagy kapacitású romániai keverőüzemnek, amellyel az eddig lebonyolított importot váltják ki.

A Maros megyei kerelőszentpáliból a készáru az ország szinte minden részébe gazdaságosan szállítható, illetve a vidék mezőgazdasági aktivitása és termőterülete is jelentős - derül ki a tájékoztatóból. A 220 ezer tonnás éves termelési kapacitáshoz 130 ezer tonnát meghaladó éves gabona-alapanyag szükséglet is társul.

A takarmánykeverő baromfi-, sertés- és kérődző-takarmányokat állíthat elő dercés és granulált formában, de partner-specifikus, egyéni receptúrákat is gyárt majd. A projektben létrehozni kívánt teljes rendszer emberi beavatkozást nem igénylő PLC alapú, visszakövethető és auditálható lesz. A kivitelezésben megbízott fővállalkozó cég a kecskeméti Abraziv Kft., amely a takarmánygyár kulcsrakész kivitelezéséért felelős.

A gyártóvonalhoz automata zsákoló és palettázó rendszer csatlakozik majd, így az üzem a megrendelőket ömlesztett vagy különböző méretű zsákos kiszerelésű termékekkel is ki tudja szolgálni. A zsákos termékek így háztáji takarmányozásra is elérhetők lesznek a romániai felhasználók számára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?