Itt van a nagy terv: ez várhat a méhészekre Magyarországon
Már véleményezhető a méhészeti ágazat szereplői számára elérhető támogatások módosításáról szóló rendelettervezet.
Már véleményezhető a méhészeti ágazat szereplői számára elérhető támogatások módosításáról szóló rendelettervezet.
Decemberben további jelentős összegek segítik a tejágazatot uniós és nemzeti forrásokból.
Közepesen gyenge eredményt vár az ágazat egésze, csak a két barackfaj esetében 70 százalékos a kiesés.
A LIVER-LAND Kft. 105,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Vidékfejlesztési Program keretein belül.
Több, mint négymilliárd forintra pályázhatnak még a halgazdálkodási ágazat szereplői.
Csak folyamatos fejlesztéssel és korszerűsítéssel maradhat versenyképes a magyar baromfiágazat.
A Közös Agrárpolitika keretein belül a korábbinál háromszor nagyobb, mintegy 310 milliárd forint forrás áll az erdészeti ágazat rendelkezésére.
Tisztességtelen versenytől tartanak a holland zöldségfeldolgozók, a támogatások uniós tagállami szintű koordinációját szorgalmazzák.
Az Állattenyésztők Napján az ágazat aktuális kihívásairól és a fejlődés lehetőségeiről is szó esett.
Milyen jövője van Kalocsában és térségében a fűszerpaprika termesztésének és feldolgozásának?
A sertéskrízis miatt valóban hiányozhat a töltött káposzta az ünnepi menüről?
Egyéves átmeneti időszak segíti az új bortörvényre való felkészülést.
Sosem látott mértékű támogatáscsomaggal készül az agrártárca.
A maradék később érkezik jövőre!
Sokan a gyengébb minőségű termékekhez nyúlnak a boltokban a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
A permetezés hatékonyságát rengeteg dolog befolyásolja, ha odafigyelünk, kisebb költséggel nagyobb eredményt érhetünk el.
Nébih szerint Európában nem valószínű a teheneket megfertőző madárinfluenza felbukkanása.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.