Csorbai Attila: Európa-bajnoki címet szereztünk madárinfluenzában
A járvány rombolta leginkább az ágazat fejlődési lehetőségeit az elmúlt időszakban.
A járvány rombolta leginkább az ágazat fejlődési lehetőségeit az elmúlt időszakban.
A legfrissebb előrejelzések szerint 2025-ben is óriási az igény a támogatásokra a magyar élelmiszeriparban.
Az Ukrajnából érkező baromfihúsra is vonatkozniuk kellene az uniós jogszabályoknak, előírásoknak.
Bár vannak kihívások a hazai baromfiágazatban, a hazai és az uniós piacokra beáramló ukrán baromfihúsnál egy se nagyobb.
Az augusztusban véget érő élelmiszerárstop miatt jelentősen átalakultak a magyarok baromfihúsfogyasztási szokásai.
Óriási a bizonytalanság a tojáságazatban.
Mind a baromfitermékek, mind a sertéshús ára emelkedni fog idén.
Még mindig nem fogyasztanak eleget ezekből az élelmiszerekből a magyarok.
Újabb termékeknél kell majd feltüntetni a boltokban, hogy honnan származnak.
Uniós importkorlátozást sürget a Baromfi Terméktanács.
Magyarország vesztesként jöhet ki a szabadkereskedelmi megállapodásból.

Az idei karácsonyi szezonban is tavalyihoz hasonló árszinten kapható az élő hal és a feldolgozott termékek Magyarországon.
Szinte biztosra vehető, hogy lesz aszály, lesz fagy, és várhatók özönvízszerű esőzések is.
Robbanásszerűen terjed Magyarországon az aranyszínű sárgaság, és a borászatok ma talán nagyobb veszéllyel néznek szembe, mint az elmúlt évtizedben bármikor.
Bár az idei év nem kedvezett a magyar mezőgazdaság szereplőinek, a jövőt illetően van ok a bizakodásra - véli Papp Zsolt.
Az Alapvetés podcast eheti különkiadásában az ágazat fontos szereplői értékelték a 2025-ös év kihívásait.
A farokrágás gyakori probléma a sertéstartó gazdaságokban.Jó tudni, hogy a farokrágás kiváltó okainak megszüntetésével jó eséllyel megelőzhető a farokrágás kialakulása.
A napraforgó kifejezetten az az olajipari növényünk, ahol határozottan elválik egymástól a vegetatív és generatív szakasz.
Mindig öröm számunkra, ha egy újonnan bevezetett hibridünkkel sikert és kiváló termést érnek el termelőink. Külön jutalom, ha ezt a független kísérleti eredmények is alátámasztják.
A kukoricatermesztés ma már egyre szélsőségesebb környezeti feltételek között zajlik, ezért a gazdálkodók számára felértékelődnek azok a hibridek, amelyek minden évjáratban stabil teljesítményt, jó stressztűrést és megbízható alkalmazkodóképességet nyújtanak.