Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok
A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.
SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)
Zsebbenyúlós lesz az idei év a magyarok számára, mind a baromfiból készült termékeket, mind a sertéshúsokat illetően komoly áremelkedések várhatóak 2022-ben. A Baromfi Termék Tanács (BTT) elnök-igazgatója szerint várhatóan három lépcsőben, összességében pedig 25-30%-kal emelkedhet idén a baromfitermékek ára - olvasható a HVG.hu oldalán.
- mondta Csorbai Attila, aki a jelenséget a megnövekedett takarmány- és rezsiköltségekkel magyarázta.

A Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke szerint a sertéshús is drágulni fog, mivel a sertéságazatban nőttek a takarmányárak. Éder Tamás elmondta, hogy a következő fél év, háromnegyed év, egy év során, ez a növekvő takarmányozás önköltsége szép lassan beépül majd az élősertés árába, és ez szép lassan meg fog jelenni a piacon, valószínűleg a fogyasztói árakban is. Éder Tamás korábban azt is elmondta, hogy az árak korrekciója már tavaly év végén megkezdődött, amint arról az Agrárszektor is beszámolt.