Erre vár most rengeteg gazda Magyarországon: ez komoly fordulatot hozhat
A legfrissebb előrejelzések szerint 2025-ben is óriási az igény a támogatásokra a magyar élelmiszeriparban.
A legfrissebb előrejelzések szerint 2025-ben is óriási az igény a támogatásokra a magyar élelmiszeriparban.
Egyre olcsóbb a technológia, egyre nehezebb dolgozót találni: minden a mesterséges intelligencia és a robotok irányába mutat.
A foci-Eb és az olimpia is jót tehet a grilltermékek piacának 2024-ben.
Bár vannak kihívások a hazai baromfiágazatban, a hazai és az uniós piacokra beáramló ukrán baromfihúsnál egy se nagyobb.
Az ágazat szereplői szerint idén már tényleg kezdeni kell valamit az EU-ba beáramló ukrán áruval.
Az augusztusban véget érő élelmiszerárstop miatt jelentősen átalakultak a magyarok baromfihúsfogyasztási szokásai.
A nyári grillszezonra időzítette baromfihús kampányát az Agrármarketing Centrum.
Elárasztotta a piacot az olcsó ukrán baromfihús, emiatt azonban kilőttek az árak a hazai boltokban.
Elárasztotta az import baromfihús és tojás az európai piacokat, ennek pedig komoly következményei lehetnek még később.
Óriási károkat okozott madárinfluenza az ágazatnak.
Ezt mindenki meg fogja érezni.
Újabb pofont kapott a hazai baromfihúsexport.
Az élelmezésbiztonság forog kockán.
Most már tényleg emelni kell az átadói árakon.
Mind a baromfitermékek, mind a sertéshús ára emelkedni fog idén.
Emelnék az árakat a baromfitartók.
A madárinfluenza sem segített a helyzeten.
Győrffy Balázs Csorbai Attilával elemezte a helyzetet.
Cél a baromfiágazat hatékonyságának és versenyképességének javítása.
Milliárdokra lenne szükség.
A cél az, hogy következő időszakban minden pályázati kiírásnak legyen valamilyen digitális átállást célzó eleme.
Szakértők szerint a következő évek kulcsa az alkalmazkodás, a modernizáció és az állategészségügy szerepének erősítése lehet.
Nyáron és ősszel felpörög a döntések lezárása, de addig is lesznek új kiírások – hangzott el az Agrárium konferencián.
12 naponta 2 milliárd fekete katonalégy lárvát nevelnek, majd dolgoznak fel Magyarország első ipari léptékű rovarfehérje-üzemében.
Pásztor Szabolcs elmondta, hogy valamivel jobb a helyzet itthon, de nem lélegezhetnek fel a gazdák.
A Manitou a felhasználói igények alapján folyamatosan fejleszti termékeit és bővíti kínálatát.
A Mecsek Baromfi Kft. friss csirkehúsai elnyerték a KMÉ-védjegyet, amely biztosítja a vásárlók számára a valóban kiemelkedő minőséget.
Ott, ahol 600helyett már csak 180 hektáron tervezik a kukoricavetést, öntözetlen táblákon a zöldborsó is már csak mínuszt terem, nem a klímaváltozásról vagy a mezőgazdaságunkból hiányzó hozzáadott értékről hallana a gazda, hanem kizárólag a megoldásokról.
Az őszi búza termesztése mindig is meghatározó szerepet töltött be a mezőgazdaságban. A siker kulcsa a megfelelő fajtaválasztás, az okszerű tápanyagellátás, valamint a precíz növényvédelem.