Rákattantak erre a húsra a magyarok: kapkodnak érte a boltokban
Az áremelkedések hatására csökkent a sertéshúsfogyasztás hazánkban, de az ünnepek közeledtével idén is megnőtt a forgalom.
Az áremelkedések hatására csökkent a sertéshúsfogyasztás hazánkban, de az ünnepek közeledtével idén is megnőtt a forgalom.
Magyarországon tovább folytatódott az a tendencia, hogy a kisebb, néhány sertést tartó gazdaságok befejezik tevékenységüket.
Kettévált a piac: világszerte csökkent a sertésár, de Európában és idehaza is jelentősen növekedett.
Óriási áremelés várható a sertéságazatban az élelmiszerárstop októberi megszüntetése után.
Elkerülhetetlen az áremelkedés?
Két tartományban is betiltották az erdők látogatását az olaszok.
Egyre kevésbé éri meg a sertéstartás Bácskában.
Mind a baromfitermékek, mind a sertéshús ára emelkedni fog idén.
Nem csak Magyarország van rossz helyzetben.
Idén valószínűleg nem lesz már drágább a sertéshús, de olcsóbb se nagyon.
Bár többet vásároltak az emberek, nem nőtt számottevően a húsfogyasztás.
Csillapíthatatlan a német étvágy

A magyar piac árérzékeny, ezért idén is legfeljebb egy korlátozott mértékű, nagyjából 10 százalékos áremelkedést tartanak reálisnak a termelők.
A legfrissebb jelentés szerint 2025-ben felélénkült a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon.
Aggodalom lett urrá a hazai szántóföldeken a durva aszály és a kiszámíthatatlan időjárás miatt.
A fagy- és aszálykár, valamint a sertéspiaci túlkínálat ellensúlyozása érdekében újabb eszközzel segítik a gazdálkodókat.
Fontos fejlesztések valósulhatnak meg, de a nagyobb hozzáadott értéket jelentő növények termelése lehetne az igazi kitörési pont.
A 2025-ös GOSZ-VSZT-NAK Kukorica Posztregisztrációs kísérletekben újra élen a KWS OLTENIO! A köztermesztés számára legfontosabb éréscsoportban (korai csoport - FAO 300-399) idén ezüstéremmel gyarapodott az éremtáblázat!
A 2025-ös nyár egy olyan vihart és jégesőt hozott hazánk északkeleti szegletében, ami sok gazda életében fordulatot jelentett.