Rákattantak erre a húsra a magyarok: kapkodnak érte a boltokban
Az áremelkedések hatására csökkent a sertéshúsfogyasztás hazánkban, de az ünnepek közeledtével idén is megnőtt a forgalom.
Az áremelkedések hatására csökkent a sertéshúsfogyasztás hazánkban, de az ünnepek közeledtével idén is megnőtt a forgalom.
Magyarországon tovább folytatódott az a tendencia, hogy a kisebb, néhány sertést tartó gazdaságok befejezik tevékenységüket.
Kettévált a piac: világszerte csökkent a sertésár, de Európában és idehaza is jelentősen növekedett.
Óriási áremelés várható a sertéságazatban az élelmiszerárstop októberi megszüntetése után.
Elkerülhetetlen az áremelkedés?
Két tartományban is betiltották az erdők látogatását az olaszok.
Egyre kevésbé éri meg a sertéstartás Bácskában.
Mind a baromfitermékek, mind a sertéshús ára emelkedni fog idén.
Nem csak Magyarország van rossz helyzetben.
Idén valószínűleg nem lesz már drágább a sertéshús, de olcsóbb se nagyon.
Bár többet vásároltak az emberek, nem nőtt számottevően a húsfogyasztás.
Csillapíthatatlan a német étvágy
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.