Rákattantak erre a húsra a magyarok: kapkodnak érte a boltokban
Az áremelkedések hatására csökkent a sertéshúsfogyasztás hazánkban, de az ünnepek közeledtével idén is megnőtt a forgalom.
Az áremelkedések hatására csökkent a sertéshúsfogyasztás hazánkban, de az ünnepek közeledtével idén is megnőtt a forgalom.
Magyarországon tovább folytatódott az a tendencia, hogy a kisebb, néhány sertést tartó gazdaságok befejezik tevékenységüket.
Kettévált a piac: világszerte csökkent a sertésár, de Európában és idehaza is jelentősen növekedett.
Óriási áremelés várható a sertéságazatban az élelmiszerárstop októberi megszüntetése után.
Elkerülhetetlen az áremelkedés?
Két tartományban is betiltották az erdők látogatását az olaszok.
Egyre kevésbé éri meg a sertéstartás Bácskában.
Mind a baromfitermékek, mind a sertéshús ára emelkedni fog idén.
Nem csak Magyarország van rossz helyzetben.
Idén valószínűleg nem lesz már drágább a sertéshús, de olcsóbb se nagyon.
Bár többet vásároltak az emberek, nem nőtt számottevően a húsfogyasztás.
Csillapíthatatlan a német étvágy
A növényeknél is vannak fertőző betegségek, amelyek terjesztésében nagy szerepet játszanak a vírusvektorok.
Magyarországon több mint 22 800 tonna halat termeltek a tógazdaságokban, ami több mint 16%-kal haladja meg az előző évi mennyiséget.
A talajtípus meghatározza a kert adottságait, de némiképp módosítható, van lehetőség korrekcióra.
Megjelent az agrárminiszter rendelete a madárinfluenza megelőzése érdekében a víziszárnyas ágazatnak nyújtott csekély összegű támogatásról.
Nem alakult jól a tavalyi év a piacon, de a cégcsoport így is milliárdos nagyságrendű adózott eredményt tudott elérni.
Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.
CLAAS ROLLANT és VARIANT: két út, egy cél – tökéletes bála, kompromisszumok nélkül