Egyre több gazda termel így Magyarországon: csak a támogatás számít?
A magyar biotermelők körülbelül kétharmada csak a támogatásokra hajt, pedig komoly lehetőségek lennének ebben a tevékenységben.
A magyar biotermelők körülbelül kétharmada csak a támogatásokra hajt, pedig komoly lehetőségek lennének ebben a tevékenységben.
A biogazdálkodás nem csupán trend, hanem válasz a klímaváltozás és a környezeti válság kihívásaira.
Újra növekedési pályán az európai bio piac, Magyarország a globális mezőny első negyedébe került.
Sokan érdeklődnek manapság a gondozásmentes kert iránt, de fontos tisztázni, a gondozásmentesség nem azt jelenti, hogy a kerttel egyáltalán nem kell foglalkozni.
A szezon végi matematika egyértelmű, a regeneratív mezőgazdaság és a biotermesztés nemcsak a talajéletnek, hanem a gazda pénztárcájának is többet hoz
Az EU Green Deal fókuszba helyezi a mezőgazdaság fenntarthatóbbá tételét, többek között a biológiai növényvédelmi termékek témakörét.
Az Európai Unió mezőgazdasági hasznosítású területeinek csaknem egytizedén már ökológiai gazdálkodás folyik.
Van egy hely Magyarországon, ahol példátlan módon, organikusan termesztenek csipkebogyót.
Az előnye mellett hátránya is lehet, ha nem használunk növényvédőszereket a földeken.
Megoldás lehet a magyar mezőgazdaság előtt álló kihívásokra az ökológiai gazdálkodás.
Magyar biotermékek mutatkoztak be a nemzetközi piacon.
2030-ig 5 millió hektárra kell növelnék az organikus felületet.
Egyre csak nő a biogazdaságok száma Lengyelországban.
Hiába trendi, nem minden bio, aminek látszik.
Egyre nagyobb károkat okoz a xaj nevű baktérium a dióültetvényekben.
100 milliárd forinttal támogatják a hazai ökogazdálkodás bővülését.
Teljesen átalakította a kertészkedési szokásokat a koronavírus.
Új lendületet kap a hazai ökoforradalom, jelentős támogatások jönnek.
Vesztett a vonzerejéből a biogazdálkodás?
Országos kutatás indult a gombafogyasztási szokások felmérésére.

A móri borász elmondása szerint rendkívül drágán termelnek az ágazat szereplői, miközben folyamatosan szűkül a piacuk.
Az elmúlt évek időjárási fordulatai nem csupán apró módosításokat követelnek meg a hazai termelőktől, sokkal inkább az egész szemlélet átalakulását.
A modern kor kedvencei között egyre több olyan fajjal találkozhatunk, amelyeket a világ más tájain elsősorban gazdasági haszonállatként tartanak.
A Cashtag mai műsorából kiderül, hogy az űrhajósok esznek-e finomabb ételeket vagy a túlélő üzemmódban élő egyetemisták?
Lengyelország mezőgazdasága gyökeres átalakuláson ment keresztül a legutóbbi ötven évben.
A Kék-Fehér-Szív segítségével az egészség a farmtól az asztalig tart – ízletes, tápláló ételeket garantálva, amelyek jobbak az embereknek és kevésbé terhelik a környezetet.