Tragédia a tejgazdaságban: többen meghaltak mérgezésben
Az áldozatok mindannyian latin-amerikai származású férfiak, egy közülük pedig egy középiskolai diák volt.
Az áldozatok mindannyian latin-amerikai származású férfiak, egy közülük pedig egy középiskolai diák volt.
Az adatok alapján elmondható, hogy egyre népszerűbbek az agrár felsőoktatási szakok.
A diákmunka esetében, a rájuk vonatkozó speciális szabályokat mindenkinek be kell tartani.
A cél az, hogy a 16 - 18 év közötti, szakképzésben és közoktatásban tanuló fiatalokat bevonják a mezőgazdasági idénymunkákba diákmunka formájában.
Tavasszal újabb 500 iskolában ismerkedhetnek meg a magyar erdőkkel az Erdő Program keretein belül.
Igényfelmérést indítottak, hogy van-e igény 16-18 éves fiatalok bevonására a szezonális munkák során.
Az agrárszakképző intézmények nem csupán szakmai tudás közvetítésére szolgálnak, hanem értékmegőrzés és értékteremtés színterei is.
Bértámogatást kaphatnak a mezőgazdaságban és erdőgazdálkodásban működő vállalkozások.
Évről évre egyre többen választják az agrár-felsőoktatást a magyar fiatalok közül.
Egyre több mezőgazdasági munka közül tudnak választani a fiatalok Magyarországon.
Százezer diák vállalhat munkát számos területen a kereskedelemtől kezdve a vendéglátáson át az iparig és a mezőgazdaság területéig.
Feldman Zsolt úgy véli, hogy az agrártudományok kulcsfontosságúak Magyarországnak.
Általános iskolásoknak szóló oktatási programmal hívja fel a figyelmet a mezőgazdaság fontosságára a BASF Magyarország.
A klímaváltozás miatt komoly kihívás vár az agrárhallgatókra az elkövetkező években.
Minden egyes kihívás a magyar mezőgazdaság és a élelmiszeripar jelentőségét igazolja.
Tinédzserek projektjeit díjazza az Agrárkamara.
Elindult az Agrovirtus Tehetséggondozási Program új tanéve.
Továbbra sincs elég idénymunkás a földekre Angliában.
Szükség van a fiatalokra.
360 diák vett részt a "Szakmakóstoló hét" nevű pályaorientációs rendezvényen.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.