Kiderült az igazság az ecetről: sokan használják, de ezt nem tudják róla
Az ecet az egyik legrégebben ismert és leggyakrabban használt élelmiszer-adalékanyag, egy egész iparág épül rá.
Az ecet az egyik legrégebben ismert és leggyakrabban használt élelmiszer-adalékanyag, egy egész iparág épül rá.
A fermentálás, vagyis erjesztés igazi reneszánszát éli: egyre többen készítenek otthon savanyú káposztát, kimchit vagy éppen cékla kvászt.
Megvolt a 2022. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjátadója.
Hatalmas fejlesztést hajtott végre a Bock Borászat Kft.
Íme a legfőbb tudnivalók a pincéről és a legfontosabb berendezésekről.
Új tanulmány jelent meg a kínai sörkészítésről.
Egyre népszerűbb a magyarok körében az almabor.
Fűzfát használnak a biogáz előállítására a Szegedi Tudományegyetem kutatói.
Fontos kérdéseket jártak körül a szakértők.
A létesítményeket a tokaji borvidéken húzták fel.
A ciroknak van helye a hazai takarmányozásban, de tudni kell vele bánni
Pálinkakészítéssel kezdődik az idei "Tanuljunk együtt!".
Így kerülheted el az otthoni párlat-baleseteket.
Látványosan a minőség felé tolódik el a magyar kereslet.
Most mindenre fény derül.

A szántóföldi növénytermesztés Magyarország mezőgazdaságának gerincét adja, de lehet, hogy kicsiben egyre kevésbé éri meg.
2025 novemberében a magyar gazdák 3,3 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
Makai Szabolcs a Portfolio Agrárszektor 2025 konferencián nyilatkozott a jövő évről lapunknak.
Pálfordulás az eddigi földpolitikában: december 24-től már nem kell megművelnie a tulajdonosnak a földet, elég ha bérbe adja.
Az ukrán árudömping és a vámháborúk is bőven okoztak álmatlan éjszakákat a magyar termelőknek.
A farokrágás gyakori probléma a sertéstartó gazdaságokban.Jó tudni, hogy a farokrágás kiváltó okainak megszüntetésével jó eséllyel megelőzhető a farokrágás kialakulása.
A napraforgó kifejezetten az az olajipari növényünk, ahol határozottan elválik egymástól a vegetatív és generatív szakasz.
Mindig öröm számunkra, ha egy újonnan bevezetett hibridünkkel sikert és kiváló termést érnek el termelőink. Külön jutalom, ha ezt a független kísérleti eredmények is alátámasztják.
A kukoricatermesztés ma már egyre szélsőségesebb környezeti feltételek között zajlik, ezért a gazdálkodók számára felértékelődnek azok a hibridek, amelyek minden évjáratban stabil teljesítményt, jó stressztűrést és megbízható alkalmazkodóképességet nyújtanak.