Valami más volt 2024-ben a magyar sertéssel: ezt te is észrevetted?
2024 a magyar sertéstartók számára nehezebb volt, mint a tavalyi, de éves szinten jövedelmező volt a gazdálkodás.
2024 a magyar sertéstartók számára nehezebb volt, mint a tavalyi, de éves szinten jövedelmező volt a gazdálkodás.
Fenntartható, környezettudatos fejlesztésére 611 millió forint támogatást kapott a Vitafort és a MATE konzorciuma.
Mind az élőállat-, mind pedig a húskivitel jelentősen emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, de az árak már csökkennek.
Hacsak nem történik valami váratlan esemény, jövőre is folytatódhat az állattenyésztési ágazat sikerszériája.
Az USA sertéshústermelése 1 százalékkal csökkenhet 2023 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest.
Részben a változó éghajlati körülmények miatt egyre több sertéstartó szembesül a hőstressz okozta egészségügyi problémákkal.
Kettévált a piac: világszerte csökkent a sertésár, de Európában és idehaza is jelentősen növekedett.
Vissza nem térítendő állatjóléti támogatások érhetőek most el a magyar sertéságazat szereplői számára.
Folyamatosan nő az ökológiai állattartás népszerűsége.
Duplázott a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.
Egyre népszerűbb a bértartás Magyarországon.
Az üzem 130 ezer hízósertés levágására alkalmas.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.