Lerántották a leplet: váratlan fordulat jöhet Magyarországon 2025-ben
Ha nem történik semmi váratlan esemény, ismét növekedésnek indulhat a magyar élelmiszeripar teljesítménye.
Ha nem történik semmi váratlan esemény, ismét növekedésnek indulhat a magyar élelmiszeripar teljesítménye.
A fejlesztési programok biztosítják a magyar sertéságazat jövőjét a hazai és a nemzetközi piacokon.
Óriási a bizonytalanság az uniós és a hazai sertéshúságazatban, mindenki csak találgatni tud, mi lesz.
Mindössze egy évig tartott az élelmiszerárstop helyére behozott kötelező akciózás.
Az olcsóbb sonkák nem véletlenül kerülnek annyiba, amennyibe - ez a minőség romlásával is jár.
Az ezredforduló óta nem látott, rossz eredmények várhatók az ágazat májusi mérlegeinek közlésekor.
A szakértők szerint az árak stabilizálódása, valamint a konszolidáció felgyorsulása várható a magyar élelmiszeriparban 2024-ben.
A magyar húsipar szereplői szerint még az év végén sem várható visszaesés a fogyasztásban.
Idén sem maradhat le a szilveszteri menüről az év vége sztárélelmiszere, a virsli.
Hiába folyamatos a csökkenés a húsfogyasztásban, nincs esély az árcsökkenésekre a sertéshúsoknál.
Jócskán megfogyatkozott a sertésállomány Magyarországon, de egész Európában hasonló tendenciák figyelhetőek meg.
Hatalmas a bizonytalanság a hazai sertésszektorban, nem tudni, mi vár az ágazat szereplőire.
Az árstop miatt egyre többféle élelmiszerből jelent meg az olcsó külföldi változat a magyar boltokban.
Rendkívül sok a kérdőjel a magyar mezőgazdaságban és élelmiszeriparban a 2023-as évet illetően.
A szakemberek attól tartanak, hogy a gyengébb minőségű húskészítmények felé fordulhatnak a magyar fogyasztók.
Évek óta egyre nő az élelmiszerek ára Magyarországon, a következő nagy drágulás pedig a következő hónapokra várható.
Elkerülhetetlen és szükséges is az árak további emelkedése.
A költségek drasztikus emelkedése még nagyobb drágulást hoz magával.
Elkerülhetetlen az áremelkedés?
Komoly gondot jelenthet a termelőknek a kialakult helyzet.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.