Újabb Covid-hullám jöhet szeptemberben: erre jó, ha mind felkészülünk
Magyarországon már szinte nincs olyan ember, aki korábban ne fertőződött volna, vagy ne oltatta volna be magát.
Magyarországon már szinte nincs olyan ember, aki korábban ne fertőződött volna, vagy ne oltatta volna be magát.
A néhány éves gazdasági stagnálás után úgy tűnik, a sörfőzés kezd feléledni Csehországban.
Washington betiltja a kórokozók funkciójavításával járó biológiai kutatások finanszírozását.
A Corvinus kutatói a tejpiaci ármozgásokat vizsgálták a 2019 és 2022 közötti válságok nyomán.
A brojlerhús megfizethetősége szembeszökő a kiskereskedelemben és a vendéglátóiparban is.
A pandémia okozta korlátozások közepén érkezett meg a megoldás a magyar földek régóta fennálló problémájára.
2020 márciusában már sok szó esett a magyar agráriumban a koronavírusról, de még senki nem sejtette, mit hoz a jövő.
Drágult az olaszok által kedvelt csésze eszpresszó kávé, miután a kávé ára majdnem ötven százalékkal emelkedett.
2021-re teljesen kiszámíthatatlanná vált a mezőgazdasági termelés Magyarországon.
A koronavírus-járvány lezárt egy korszakot a magyar és a globális mezőgazdaságban, amely többé már nem fog visszatérni.
Magyar kutatók azonosították azt a területet, ahol több tényező együttállása kedvez az új járványok kitörésének.
Háromezer év kellett hozzá, hogy a piramisépítők sörét újrafőzzék, egy amerikai férfinak sikerült.
A világ élelmiszer-termelése és -eloszlása számos sokkot élt át az elmúlt években.
Hazánkba is egyre nagyobb az igény a minőségi sörökre, azonban a 2020-as évek után gyülekezni kezdtek a felhők a kisipari sörfőzdék felett.
Most még biztos átállítjuk az órát, egészen pontosan vasárnap hajnal 3-kor vissza 2-re.
Az emberek nem igazán fogyasztanak Magyarországon bodzalevet, bodzalekvárt, hiába ismert.
2023 első felében több mint az ötödével nőtt a finanszírozott összeg a mezőgazdasági gépeknél a lízingpiacon.
A diszkontlánc megerősítette korábbi vállalását, amelynek révén már eddig is többszörösére növelte a magyar beszállítóknak adott megrendeléseit.
Új gyárat tervez építeni a Ságának a Master Good, a Sárváron megvalósuló fejlesztéssel új piacokat célozna meg a cég.
Melyek az élelmiszeripar előtt álló legfontosabb kihívások a Kárpát-medencében? Versenyképesség, hatékonyság, fenntarthatóság, marketing?

Az idei karácsonyi szezonban is tavalyihoz hasonló árszinten kapható az élő hal és a feldolgozott termékek Magyarországon.
Szinte biztosra vehető, hogy lesz aszály, lesz fagy, és várhatók özönvízszerű esőzések is.
Robbanásszerűen terjed Magyarországon az aranyszínű sárgaság, és a borászatok ma talán nagyobb veszéllyel néznek szembe, mint az elmúlt évtizedben bármikor.
Bár az idei év nem kedvezett a magyar mezőgazdaság szereplőinek, a jövőt illetően van ok a bizakodásra - véli Papp Zsolt.
Az Alapvetés podcast eheti különkiadásában az ágazat fontos szereplői értékelték a 2025-ös év kihívásait.
A farokrágás gyakori probléma a sertéstartó gazdaságokban.Jó tudni, hogy a farokrágás kiváltó okainak megszüntetésével jó eséllyel megelőzhető a farokrágás kialakulása.
A napraforgó kifejezetten az az olajipari növényünk, ahol határozottan elválik egymástól a vegetatív és generatív szakasz.
Mindig öröm számunkra, ha egy újonnan bevezetett hibridünkkel sikert és kiváló termést érnek el termelőink. Külön jutalom, ha ezt a független kísérleti eredmények is alátámasztják.
A kukoricatermesztés ma már egyre szélsőségesebb környezeti feltételek között zajlik, ezért a gazdálkodók számára felértékelődnek azok a hibridek, amelyek minden évjáratban stabil teljesítményt, jó stressztűrést és megbízható alkalmazkodóképességet nyújtanak.