Végleg eltörölhetik az óraátállítást Magyarországon: mutatjuk, mikor szűnhet meg

Végleg eltörölhetik az óraátállítást Magyarországon: mutatjuk, mikor szűnhet meg

agrarszektor.hu
Az Európai Parlament 2019 tavaszán megszavazta az óraátállítás uniós szintű eltörlését, a koronavírus-járvány miatt azonban ezt elhalasztották. Így a 2021-es határidőt 2024-ig tolták ki, ami nem kizárt, hogy plusz egy évet tolódik. Ezért most még biztos átállítjuk az órát, egészen pontosan vasárnap hajnal 3-kor vissza 2-re.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Sok a vita az óraátállítás kapcsán, hogy hasznos vagy nem hasznos, Magyarországon 1980 óta használatos a téli-nyári időszámítás rendszere. Az Európai Parlament 2019 tavaszán megszavazta az óraátállítás uniós szintű eltörlését, ami az egyik legnagyobb támogatást hazánktól kapta. A koronavírus-járvány miatt azonban ezt elhalasztották, és a 2021-es határidőt 2024-ig tolták ki, ami nem kizárt, hogy plusz egy évet tolódik - írja az Időkép.

A téli időszámításra vasárnap térünk át, hajnal 3-kor 2-re állnak át az órák, a manuálisakat pedig kézzel állítsuk vissza! Így most jön az a hétvége, amikor még többet pihenhetünk, egy órával többet lehet aludni. Innentől pedig egy órával hamarabb sötétedik.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?