2023. december 11. hétfő Árpád
Végleg eltörölhetik az óraátállítást Magyarországon: mutatjuk, mikor szűnhet meg

Végleg eltörölhetik az óraátállítást Magyarországon: mutatjuk, mikor szűnhet meg

agrarszektor.hu
Az Európai Parlament 2019 tavaszán megszavazta az óraátállítás uniós szintű eltörlését, a koronavírus-járvány miatt azonban ezt elhalasztották. Így a 2021-es határidőt 2024-ig tolták ki, ami nem kizárt, hogy plusz egy évet tolódik. Ezért most még biztos átállítjuk az órát, egészen pontosan vasárnap hajnal 3-kor vissza 2-re.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Sok a vita az óraátállítás kapcsán, hogy hasznos vagy nem hasznos, Magyarországon 1980 óta használatos a téli-nyári időszámítás rendszere. Az Európai Parlament 2019 tavaszán megszavazta az óraátállítás uniós szintű eltörlését, ami az egyik legnagyobb támogatást hazánktól kapta. A koronavírus-járvány miatt azonban ezt elhalasztották, és a 2021-es határidőt 2024-ig tolták ki, ami nem kizárt, hogy plusz egy évet tolódik - írja az Időkép.

A téli időszámításra vasárnap térünk át, hajnal 3-kor 2-re állnak át az órák, a manuálisakat pedig kézzel állítsuk vissza! Így most jön az a hétvége, amikor még többet pihenhetünk, egy órával többet lehet aludni. Innentől pedig egy órával hamarabb sötétedik.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 11. 13:33