Végleg eltörölhetik az óraátállítást Magyarországon: mutatjuk, mikor szűnhet meg

Végleg eltörölhetik az óraátállítást Magyarországon: mutatjuk, mikor szűnhet meg

agrarszektor.hu
Az Európai Parlament 2019 tavaszán megszavazta az óraátállítás uniós szintű eltörlését, a koronavírus-járvány miatt azonban ezt elhalasztották. Így a 2021-es határidőt 2024-ig tolták ki, ami nem kizárt, hogy plusz egy évet tolódik. Ezért most még biztos átállítjuk az órát, egészen pontosan vasárnap hajnal 3-kor vissza 2-re.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Sok a vita az óraátállítás kapcsán, hogy hasznos vagy nem hasznos, Magyarországon 1980 óta használatos a téli-nyári időszámítás rendszere. Az Európai Parlament 2019 tavaszán megszavazta az óraátállítás uniós szintű eltörlését, ami az egyik legnagyobb támogatást hazánktól kapta. A koronavírus-járvány miatt azonban ezt elhalasztották, és a 2021-es határidőt 2024-ig tolták ki, ami nem kizárt, hogy plusz egy évet tolódik - írja az Időkép.

A téli időszámításra vasárnap térünk át, hajnal 3-kor 2-re állnak át az órák, a manuálisakat pedig kézzel állítsuk vissza! Így most jön az a hétvége, amikor még többet pihenhetünk, egy órával többet lehet aludni. Innentől pedig egy órával hamarabb sötétedik.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?