Végleg megszűnhet az óraátállítás Magyarországon: mutatjuk, mikortól törölhetik el

Végleg megszűnhet az óraátállítás Magyarországon: mutatjuk, mikortól törölhetik el

agrarszektor.hu
Jön az óraátállítás, kezdődik a téli időszámítás, ami azt jelenti, hogy vasárnap hajnali 3-ról 2-re állítjuk az órát. Így a hosszú hétvégéhez plusz egy órát adhatunk. Az Európai Parlament 2019 tavaszán megszavazta az óraátállítás uniós szintű eltörlését,a koronavírus-járvány miatt azonban ezt elhalasztották, és a 2021-es határidőt 2024-ig tolták ki. Így a legfrissebb információk szerint 2024-ben már nem lesz állítás, minden országnak a választott téli vagy nyári időszámításra kell átállni.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Vasárnap kezdődik a téli időszámítás, október utolsó vasárnapján hajnali 3-ról 2-re állítjuk vissza az órákat, vagyis egy órával meghosszabbítjuk a hosszú hétvégét. Ezen normál, csillagászatilag megfelelő időszámításra október utolsó vasárnapjától március utolsó vasárnapjáig térünk át - írja az Időkép.

Magyarországon 1980 óta használatos a téli-nyári időszámítás rendszere. Akkor még valóban tudtak energiát megspórolni, de napjainkban inkább csak kellemetlenséget, valamint egyes informatikai rendszerekben hibákat okoz. Az Európai Parlament 2019 tavaszán megszavazta az óraátállítás uniós szintű eltörlését, ami az egyik legnagyobb támogatást hazánktól kapta. A koronavírus-járvány miatt azonban ezt elhalasztották, a 2021-es határidőt 2024-ig tolták ki. Így a legfrissebb információk szerint 2024-ben már nem lesz állítás, minden országnak a választott téli vagy nyári időszámításra kell átállni.

Címlapkép forrása: MTI/Mónus Márton

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?