Óriási siker: nagyot mentek a magyar sajtok a 2024-es világversenyen
Összesen 19 érmet szereztek a magyar kézműves sajtkészítők az idei World Cheese Awards-on.
Összesen 19 érmet szereztek a magyar kézműves sajtkészítők az idei World Cheese Awards-on.
Nem akármilyen állattal tarol a magyar gazda: itthon és külföldön is sokan keresik
A Magyar Sajtkészítők Egyesülete 114 nevező közül választotta ki a 2024-es Év sajtját.
Egyre több termelői piac található Magyarországon, ahol több ezer kistermelő kínálja eladásra a portékáit.
A termelői piacok remek lehetőséget biztosítanak a helyi közösségek összekovácsolására.
Hamarosan itt az újabb kenyérdrágulás.
Új termelői piacot és tudásközpontot adtak át Zalaegerszegen.
A termelői piacok egy része viszont be tudott épülni a helyi rendezvényekbe.
Egy ideig még nem is reménykedhetünk az árak csökkenésében.
Augusztusban eldől, melyik 2021-ben az Év Kenyere.
Kiválasztották Az Év Szaloncukra 2020 díj nyerteseit.
A magyarok egy része még mindig csak az Erős Pistát ismeri.
Új irányelv jelent meg a Magyar Élelmiszerkönyvben.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.