Óriási beruházás Abdán: több, mint 50 millióba került az új termelői piac

Óriási beruházás Abdán: több, mint 50 millióba került az új termelői piac

agrarszektor.hu
A magyar gazdaság megerősítése, a családok és a munkahelyek védelme a kormány legfontosabb célja - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az Abda Agora átadó ünnepségen. A tárcavezető beszélt arról is, hogy már több, mint 320 termelői piac működik magyarországon, ahol 22 ezernél is több kistermelő kínálja eladásra a portékáit.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy Abda Község Önkormányzata több mint 56 millió forint összegű támogatást nyert a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága támogatásával „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális - és eszköz fejlesztése” című felhívásnak köszönhetően. Nemzetgazdasági szempontból fontos cél, hogy a magyar emberek elsősorban a hazai előállítású termékeket válasszák - hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy különösen így van ez az élelmiszerek esetében, melyek előállítása munkát ad az élelmiszerláncban dolgozók számára.

Nagy István felidézte, a kormány több mint egy évtizeddel ezelőtt bevezette a termelői piac fogalmát és támogatta az ilyen létesítmények kialakítását, azzal a céllal, hogy élénkítse a helyi gazdaságok működését. Mára csaknem megháromszorozódott a termelői piacok száma 2012 őszéhez képest több, mint 320 termelői piac működik az országban.  Ezeknek a kereskedelmi tereknek köszönhetően a vidéki térségekben élők biztonságos, jó minőségű élelmiszerhez jutnak, a helyi termelők számára pedig könnyebbé válik az értékesítés. A piacok számának emelkedésével egyenes arányban nőtt a regisztrált kistermelők száma is: míg 2010-ben megközelítőleg 5000, 2022-ben már 22 470 kistermelő szerepel a nyilvántartásban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?