Nincs több ideális év - Csak felkészült gazdák
Megjelent az Agro Napló kalászosokkal foglalkozó különkiadványa.
Megjelent az Agro Napló kalászosokkal foglalkozó különkiadványa.
A mikrobiológiai készítmények olyan élő gombákat vagy baktériumokat, illetve zöldalgákat tartalmaznak, amelyek jótékony hatással vannak a talajegészségre és termesztett növényeinkre.
A gazdálkodók döntő többsége már egyértelműen tisztában van azzal, hogy a kalászosok ara-tása után miért fontos a szármaradványok visszaforgatása
A kalászosok termesztésében egyre nagyobb szerepet kapnak a mikrobiológiai készítmények
A tudatosan megválasztott kezelések hosszú távon a termésbiztonságot és a talaj egészségét is erősítik.
A talajmegőrző technológiák és a fenntartható szemlélet már akkor meghatározta Prescher Péter és családjának gazdaságát, amikor erről még kevesen beszéltek.
A megoldás végig a szemünk előtt volt? Lenyűgöző, mi mindenre képes ez a különleges anyag.
Ma már vásárolhatunk olyan biológiai szereket is, melyek élő mikrobiológiai szervezeteket tartalmaznak.
A múltheti áradás a szemnek sokszor láthatatlan kórokozókat és szennyezéseket sodort magával a szárazföldről és a csatornarendszerekből.
Szennyezett genomadatok tisztítására alkalmas szoftvert fejlesztettek a Szegedi Biológiai Kutatóközpont kutatói.
Évről-évre mindig felbukkannak olyan új alapanyagok, melyek ehetőek ugyan, ám forgalmazásuk még nincsenek szabályozva.
Új technológiák alkalmazására van szükség, ha a jövőben is eredményesesen szeretnének gazdálkodni a termelők.
Hőkezeléssel tartósíthatunk és fertőtleníthetünk, célja, hogy a mikrobiológiai aktivitás gyakorlatilag megszűnjön, ellenkező esetben a termék megromlik.
Megjelent az KAP Stratégiai Tervének egyik legfontosabb eleme, az Agro-ökológiai Program részleteit bemutató kiadvány.
Most kiderült, miért éri meg mikrobiológiai termékeket alkalmazni a növénytermesztés során.
Bioalapú, biológiailag lebomló és komposztálható műanyagok rendszere, csomagolási alternatívák
Így csökkenthetjük hosszú távon inputanyag szükségleteinket.
Egyes baktériumtörzsek már az élelmiszerláncban is megjelentek.
Világhírű felfedezés.
Így lehet fenntartani és megőrizni termőtalajaink egészségét.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.