Ijesztő jóslat látott napvilágot: befellegezhet a világ sörfőzdéinek?
Németországi kis és nagy sörgyárak csődhullámát jósolja az Oettinger vezérigazgatója.
Németországi kis és nagy sörgyárak csődhullámát jósolja az Oettinger vezérigazgatója.
A Carlsberg nem érte el a várt féléves profitot, és nem számít a fogyasztói környezet javulására 2025 hátralévő részében sem.
Sörgyártásban verhetetlenek a németek, de az export tekintetében még mindig Hollandia a címvédő.
Nemcsak az időjárás miatt csökkent Magyarországon a sörfogyasztás az elmúlt években.
Nemcsak a sörfogyasztás, a sörgyártás is jócskán visszaesett Magyarországon az elmúlt évtizedekben.
Nem sikerül nyereséget kifőznie a kézműves sörkészítők többségének Magyarországon.
A néhány éves gazdasági stagnálás után úgy tűnik, a sörfőzés kezd feléledni Csehországban.
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes termékek felé tolódik el a szakemberek szerint.
Az aktív életmódot élő felnőtteknek szóló alkoholmentes sört mutatott be a Dreher.
2024-ben 2,8 százalékkal, 5,55 millió hektoliterre nőtt az öt legnagyobb magyar sörgyártó belföldi forgalma.
Rekordmennyiségű sört exportált 2024-ben Csehország, egyre több európai országot hódítva meg ezzel.
Kilencven éve, 1935. január 24-én került először a boltokba dobozba töltött sör.
Bár egyre elfogadottabbak az alkoholmentes sörök, azért társaságban még nem illik beszélni se róluk.
A Carlsberg dán sörgyár bevétele és működési eredménye is nőtt az idei első fél évben éves összevetésben.
Háromezer év kellett hozzá, hogy a piramisépítők sörét újrafőzzék, egy amerikai férfinak sikerült.
Az áremelkedések ellenére is töretlen a kézműves sörök népszerűsége a magyarok körében.
A magyarországi sörpiac az elmúlt évtizedekben jelentős változásokon ment keresztül.
A szakértők szerint egyre nagyobb pénz van az alkoholos italok indiai exportjában.
A klímaváltozás kedvezőtlen hatásai a sörkészítők életét is rendszeresen megnehezíti.
Előtérbe kerülnek a prémium kategóriájú, valamint alkoholmentes változatok a Borsodi Sörgyár ügyvezetője szerint.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.