Megszólalt a MOSZ: a teljes magyar állattenyésztés veszélyben van?
A korlátozások miatt az elmúlt hetekben közel 100.000 egészséges, mégis eladhatatlan sertés ragadt bent és halmozódott fel a telepeken.
A korlátozások miatt az elmúlt hetekben közel 100.000 egészséges, mégis eladhatatlan sertés ragadt bent és halmozódott fel a telepeken.
Folyamatosan csapásokat kap a magyar húsipar, fel van adva a lecke az ágazat szereplőinek.
Ha a termék nevében nem szerepel a virsli szó, akkor az nem felel meg az élelmiszerkönyvi előírásoknak.
Az áremelkedések hatására csökkent a sertéshúsfogyasztás hazánkban, de az ünnepek közeledtével idén is megnőtt a forgalom.
A fejlesztési programok biztosítják a magyar sertéságazat jövőjét a hazai és a nemzetközi piacokon.
Az USDA jelentése szerint mérsékelt árcsökkenés figyelhető meg a globális sertéspiacon.
Egyes sertéshúsok kilónkénti ára már 2000 forint felett jár Magyarországon a boltokban.
Súlyos csapást mérhet az európai unió sertéságazatára és húsimportjára a kínai dömpingellenes vizsgálat.
Bár törekednek rá, egyelőre nem tudnak 100 százalékban hazai alapanyagból dolgozni a SPAR húsfeldolgozói.
Bizony a következő hetekben és hónapokban emelkedésre kell számítani a sertéshús esetében.
A magyar húsipar szereplői szerint még az év végén sem várható visszaesés a fogyasztásban.
Évek óta egyre csökkenő tendenciát mutat a sertéshústermelés az Európai Unió tagállamaiban.
A kiskereskedelmi láncok akár egy éves ártartást várnak el a saját márkás termékeik gyártóitól, így a feldolgozóknak óriási kockázatokat kell vállalnia.
A hazainál olcsóbb német sertéshús-termékek jelentek meg a nagy német diszkontlánc polcain.
Az Európában jelenleg játszódó folyamatok arra utalnak, hogy a jövőben nem lesz olcsóbb a sertéshús.
Csúnya világ jöhet a magyar henteseknél, egyre kevesebben veszik ezt a húst itthon.
Elkerülhetetlen és szükséges is az árak további emelkedése.
Ez nem jó hír Magyarországnak sem.
A költségek drasztikus emelkedése még nagyobb drágulást hoz magával.
Tovább romlik a sertéstartók helyzete.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.