Azt írnak az élelmiszerekre, amit akarnak - ideje rendet tenni?
A gyártók igen találékonyan döntik el, hogy milyen logót, szlogent vagy állítást tüntessenek fel az élelmiszereken.
A gyártók igen találékonyan döntik el, hogy milyen logót, szlogent vagy állítást tüntessenek fel az élelmiszereken.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Svájci élelmiszertudósok kitalálták, hogyan lehet csokoládét készíteni a teljes kakaótermés felhasználásával, ráadásul cukor nélkül.
Régi kérdés, hogy mennyit veszítenek tápértékükből a fagyasztóban tárolt ennivalók – a jelek szerint örülhetünk.
Egységes uniós rendszerre lenne szükség az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett tápértékek tekintetében.
Engedélyezi génszerkesztett haszonnövények kifejlesztését a brit kormány.
Ilyet még nem láttál!
Ezek a növények a vetésforgók csodaszerei.
Európában egységesen feltüntetik majd a sörök összetételét a csomagoláson.
A tápértékjelölés nélküli termékek a készlet erejéig szintén a polcokon maradhatnak.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.