Tombola és értékes nyeremények az Agrárszektor 2025 konferencián!
Tombolával és értékes nyereményekkel várjuk az Agrárszektor konferencia résztvevőit az esemény 2. napjának végén! FŐNYEREMÉNY: Az AXIÁL Kft. felajánlásából a szerencsés nyertes egy Fűnyírótraktor Portland Hawk H9212RD-rel lesz gazdagabb!
Szerezze meg jegyét most még Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, ahol kistermelők és fiatal gazdák most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén!
A csokoládé eredetileg úgy készül, hogy felhasználják a kakaóbabot, a kakaónövény többi részét többit pedig kidobják. Most azonban svájci élelmiszertudósok kitalálták egy új módszert - írja a Portfolio. A csokoládé, amelyet Kim Mishra tudós és csapata a zürichi rangos Szövetségi Technológiai Intézetben fejlesztett ki, tartalmazza a kakaó gyümölcspépet, a gyümölcslevet és a héjat is.
Az eljárás máris felkeltette a fenntartható élelmiszeripari vállalatok figyelmét is, azt mondják, hogy a hagyományos csokoládégyártás, amely csak a babot használja fel, azzal jár, hogy a kakaógyümölcs többi részét, amely egyébként tele van tápértékkel, a földeken hagyják elrohadni.
Az új csokoládé kulcsa a nagyon édes nedvében rejlik, amelynek íze gyümölcsös, kicsit ananászos. Ezt a 14% cukortartalmú levet desztillálják le, hogy egy nagyon koncentrált szirupot kapjanak, amelyet a gyümölcshússal egyesítenek, majd a szárított héjjal vagy endokarpiummal keverik össze, hogy egy nagyon édes kakaózselét kapjanak, emiatt nem kell további cukrot hozzáadni. A kérdés csak az, milyen íze lesz az új csokinak és mennyibe fog kerülni. Az első kérdésre a válasz az első tesztek alapján az, hogy meglepően jó. A másodikra pedig az, hogy valószínűleg drágább lenne az új csokoládé, mint a mostani, mivel a cukor egy relatíve olcsó hozzávaló, miközben a kakaópép és a kakaólé többe kerül.











