Hamarabb jöhet a baj, mint hittük: a magyarok is veszélyben vannak
Egyes régiókban 2060-ra a 3,0°C-os küszöb átlépése is valószínűsíthető, Közép-Európára is baljós jövő vár.
Egyes régiókban 2060-ra a 3,0°C-os küszöb átlépése is valószínűsíthető, Közép-Európára is baljós jövő vár.
Az új szabályozás keretében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága kap megnövelt hatáskört az ESG folyamatok irányításában.
A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet egy új iránymutatást tett közzé az ESG (környezeti, társadalmi és irányítási) elvek megvalósítására.
A Nébih Maradék nélkül programja is csatlakozik az idei Európai Hulladékcsökkentési Héthez.
Új eszközt vetnének be a kutatók a talajvédelem fellendítése érdekében, a tét óriási.
Az erdők elválaszthatatlanok az életünktől, az erdei ökoszisztéma szolgáltatásai minden embert megilletnek.
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a Magyar Talajtani Társasággal együttműködve különleges programsorozatot indít.
Véleményezhető az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók keretében nyújtott de minimis támogatásokról módosításának tervezete.
Vegán aktivisták tiltakoztak vasárnap a Hősök terén, szerintük a tejtermelés kegyetlenséggel jár.
Jobb jövedelmet, a gyerekek iskoláztatását és fenntarthatóbb gazdálkodást céloz meg a Nestlé a kakaótermelésben.
A környezet- és természetvédelemnek új szintre kell emelkedni, ennek érdekében alkották meg a 2030-ig szóló Nemzeti Biodiverzitás Stratégiát.
Egyre jobban nő a mezőgazdaságban dolgozó nők szerepvállalása és pozitív megítélése.
A fásítás nem csodaszer az éghajlatváltozásra?
Tényleg zöldbe borulhat az Antarktisz?
A klímaváltozás hatásai a vártnál gyorsabbak és pusztítóbbak.
Magyar start-up mezőgazdasági fejlesztését tesztelik Afrikában.
Hamarosan megnyitja kapuit az OMÉK.
Áll a bál az Európai Bizottság Új Erdő Stratégiája körül.
Fiatal méhész interaktív térképe segítheti a beporzókat.
Új módszerekkel csökkenthető tovább az agrárium ökológiai lábnyoma.
Gyökeresen átalakulhat a vetőmagágazat, ezekre a változásokra alaposan fel kell készülni.
Szabó László, az Agárdi Pálinkafőzde társtulajdonosa szerit jelentősen megnőtt a különböző alkoholos italok alkoholmentes változatai iránti kereslet.
A hatóanyag-kivonások árnyékában egyre jobban előtérbe kerülnek a különböző biológiai megoldások.
Az árérzékenység és az importverseny kihívásai ellenére a hazai élelmiszeripar exportorientációban is látja a fejlődés kulcsát.
Egyes régiókban 2060-ra a 3,0°C-os küszöb átlépése is valószínűsíthető, Közép-Európára is baljós jövő vár.
”Egy újgenerációs mulcsvetőgép a mai klímán egy középgazdaságnak sem luxus, hanem realitás” - Pöttinger Terrasem a szakértő szemével