A tejtermelés ellen demonstráltak az állatvédők a Hősök terén

A tejtermelés ellen demonstráltak az állatvédők a Hősök terén

agrarszektor.hu
A tej világnapja alkalmából a radikális vegán aktivista szervezet, a HARC (Hungarian Animal Rights Corps) performanszt rendezett a Hősök terén, hogy felhívja a figyelmet „a magyar tejipar kegyetlenségére”, azaz „bemutassák a tejipar standard folyamatait és megkérdőjelezzék az állatok élelmezésre való használatának helyességét” – írja a 444.hu.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A demonstráció központi eleme három testszínű ruhába öltözött, sáros, véres női aktivista volt, akiknek a mellére fejőgépet imitáló eszközt csatoltak. Az esemény során felvételről folyamatos csecsemősírást is bejátszottak.

A cikk hozzáteszi, az aktivisták közleményükben arra hívták fel a figyelmet, hogy „a tehenek, mint minden emlősállat, csak akkor kezdenek tejet termelni, miután gyermekük született, ezért minden évben mesterségesen termékenyítik őket, majd a megszületett borjakat elválasztják az anyjuktól. A bikaborjakat a húsiparban 8 hónaposan meggyilkolják, a nőstényeket kis ketrecekbe zárják és tápszerrel etetik, hogy az anyjuk tejét eladhassák emberi fogyasztásra” - fogalmaznak az aktivisták.

A bikák mennek a levesbe

A tejtermelés ellen tiltakozók célja világszerte az, hogy rámutassanak: az ilyen termelésbe bevont állatokat úgy használjuk eszközként, hogy nem csupán rendelkezünk velük, hanem még a nemiségben is szeparálunk. A tejtermelésben például a hímek számát igyekeznek redukálni

- mondta el az Agrárszektornak Bergovecz László, a Magyar Vegán Egyesület elnöke. A Hősök terén megtartott demonstrációt ugyan nem ez a szervezet tartotta, de a célokkal egyetértenek - tette hozzá.

Az elnök kifejtette: azok a vegetáriánusok például, akik az állatok védelme érdekében nem esznek húst, de tejtermékeket fogyasztanak, közvetetten így is hozzájárulnak például a bikák leöléséhez. Mint fogalmazott:

A tejtermelésben ugyanis nagyon kevés hím állatra van szükség, a hím szaporulat nagy része a szó legszorosabb értelmében megy a levesbe.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?