A tejtermelés ellen demonstráltak az állatvédők a Hősök terén

A tejtermelés ellen demonstráltak az állatvédők a Hősök terén

agrarszektor.hu
A tej világnapja alkalmából a radikális vegán aktivista szervezet, a HARC (Hungarian Animal Rights Corps) performanszt rendezett a Hősök terén, hogy felhívja a figyelmet „a magyar tejipar kegyetlenségére”, azaz „bemutassák a tejipar standard folyamatait és megkérdőjelezzék az állatok élelmezésre való használatának helyességét” – írja a 444.hu.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A demonstráció központi eleme három testszínű ruhába öltözött, sáros, véres női aktivista volt, akiknek a mellére fejőgépet imitáló eszközt csatoltak. Az esemény során felvételről folyamatos csecsemősírást is bejátszottak.

A cikk hozzáteszi, az aktivisták közleményükben arra hívták fel a figyelmet, hogy „a tehenek, mint minden emlősállat, csak akkor kezdenek tejet termelni, miután gyermekük született, ezért minden évben mesterségesen termékenyítik őket, majd a megszületett borjakat elválasztják az anyjuktól. A bikaborjakat a húsiparban 8 hónaposan meggyilkolják, a nőstényeket kis ketrecekbe zárják és tápszerrel etetik, hogy az anyjuk tejét eladhassák emberi fogyasztásra” - fogalmaznak az aktivisták.

A bikák mennek a levesbe

A tejtermelés ellen tiltakozók célja világszerte az, hogy rámutassanak: az ilyen termelésbe bevont állatokat úgy használjuk eszközként, hogy nem csupán rendelkezünk velük, hanem még a nemiségben is szeparálunk. A tejtermelésben például a hímek számát igyekeznek redukálni

- mondta el az Agrárszektornak Bergovecz László, a Magyar Vegán Egyesület elnöke. A Hősök terén megtartott demonstrációt ugyan nem ez a szervezet tartotta, de a célokkal egyetértenek - tette hozzá.

Az elnök kifejtette: azok a vegetáriánusok például, akik az állatok védelme érdekében nem esznek húst, de tejtermékeket fogyasztanak, közvetetten így is hozzájárulnak például a bikák leöléséhez. Mint fogalmazott:

A tejtermelésben ugyanis nagyon kevés hím állatra van szükség, a hím szaporulat nagy része a szó legszorosabb értelmében megy a levesbe.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?