A rossz gyümölcstermés ellenére is több pálinkát főznek

agrarszektor.hu
A rossz gyümölcstermés ellenére is több pálinkát főznek ezekben a napokban, mint tavaly ilyenkor. Ráadásul nem pincékben és sufnikban, hanem a profi mestereknél, akiknek meglepő módon nem csökkent, hanem nőtt a forgalmuk - írja a kemma.hu.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Minden idők legrosszabb szezonja volt a 2010-es esztendő, mert ennyire gyenge gyümölcstermésre még a legidősebb gazdák sem emlékeznek. Ennek ellenére többen kerestek fel engem is, mert már a korábbi zugfőzőknek sem éri meg a kockázat, ugyanis a kormány eltörölte a literenként csaknem hétszáz forintnyi bérfőzési szeszadót, s ezzel kedvezőbb helyzetbe kerültünk mi, legális vállalkozók - nyilatkozta a kemma.hu-nak Túri Tamás bérfőző.

Kiderült még, hogy nem csak emiatt, hanem azért is, mert az egyéni gazdáknak nem éri meg a több százezer forintos készülékek beszerzése, amikor a profi berendezésekkel sokkal jobb minőséget állítanak elő, mint a maximum száz literes űrtartalmú főzőkkel. Azt is megtudtuk Túri Tamástól, hogy a bérfőzési szeszadót ugyan eltörölték, de a forgalomnövekedés miatt több áfát és egyéb járulékokat fizetnek be, így az állam sem jár rosszul.

Hasonló véleményen van Szarvas Tibor, aki Vérteskethelyen működtet pálinkafőzdét. Megítélése szerint a hozzá szállított cefre mennyisége nem változott jelentős mértékben, s a kuncsaftkör sem, akik közül a legtöbben most szilvát és törkölyt főzetnek vele is, mert sárga- és őszibarack alig termett tavaly. Nem csak a közeli városból, de Tatabányáról, Oroszlányból, de még Győrből is járnak a megrendelők.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?