Támogatást kaphatnak a magán erdőgazdálkodók - közeleg a benyújtási határidő!

agrarszektor.hu
A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) évek óta tartó erőfeszítéseit végre siker koronázta és megjelent a Pályázati felhívás az országos közfoglalkoztatási program támogatására 2011/5. - magán erdőgazdálkodók számára.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A program olyan közcélú tevékenységeket érint, mint: erdészeti feltáró utak, sétautak, turistautak és tanösvények karbantartását, az ország erdősültségének növelése céljából az erdőtelepítések területének gyommentesítését, az erdőfelújítások területén végzett közérdekű munkálatokat, így különösen az inváziós növényfajok visszaszorítását, tűzpászták készítését, tűzmegelőzést szolgáló feladatokat, vágástakarítást, ha annak dokumentált célja a helyi tűzifa igények szociális, kedvezményes kielégítése, szemétgyűjtést, az elszállítás segítését, közjóléti eszközök kihelyezését, felújítását, karbantartását, erdőfelújítással összefüggő művelési munkák végzését, az Országos Erdőállomány Adattárban nyilvántartott területeken a parlagfű és más gyomnövények irtását.

A MEGOSZ az előzetes felmérések alapján országosan mintegy 1500 főre becsülte azt az igényt, ami a magánerdőkben jelentkezhet a közfoglalkoztatottak alkalmazására, akik regisztrált álláskeresők, köztük bérpótló juttatásban részesülők. A pályázat megfogalmaz egy minimális létszámot (10 fő), ami alatt nem lehet közfoglalkoztatási projektet indítani, de ennek a foglalkoztatási határnak az elérését nemcsak az egyéni erdőgazdálkodók, hanem azok társulásai számára is lehetővé teszi.

A pályázó az igényelt támogatásokat a következőkre fordíthatja: munkabér valamint annak járuléka, a támogatás legalább 80%-os mértékig, a munkába-járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló jogszabály szerint a munkaadót terhelő utazási költségek, munkaruha és egyéni védőeszközök költsége, munkásszállítási költségek, kis értékű tárgyi eszközök beszerzésének költsége.

A támogatás igényléséhez legalább 10 %-ot kitevő saját forrás szükséges. A magánerdészeti szakirányítói hálózat kiemelt szerepet játszhat majd a munkák szakmai felügyeletében, irányításában is, bár e kör támogatására jelenleg nincs forrás a 2011. évi költségvetésben!

Bővebb információért, segítségért forduljanak bizalommal a MEGOSZ-hoz a következő elérhetőségek bármelyikén: 06-1-391-42-90, fax: 06-1-391-42-99, e-mail: megosz@mail.datanet.hu
Kapcsolattartó: Dr. Sárvári János ügyvezető elnök, 06-30-455-22-61

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?