Elő-előkészületi fázisban a Duna-stratégia

agrarszektor.hu
A Duna-stratégiának nem újabb bürokratikus szintek létrehozása a célja, hanem az uniós fejlesztés koordinált megvalósítása, mondta Barsiné Pataky Etelka kormánybiztos 14 ország nemzeti parlamentjeinek önkormányzatokért és területfejlesztésért, valamint fenntartható fejlődésért felelős bizottsági elnökeinek közös találkozóján 2011. március 4-én.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Duna Régió Stratégia koordináló szerepét hangsúlyozta az Országgyűlés épületében tartott konferencián Barsiné-Pataky Etelka kormánybiztos - írja az EU2011.hu.

Felszólalásában Barsiné "tévképzeteknek" nevezte azokat a véleményeket, amelyek szerint a stratégia nem képviselne valós hozzáadott értéket, hanem fölösleges adminisztratív szintet teremtene az uniós regionális struktúrában.

A Duna-stratégia szimbolikus jelentőségét is kiemelte a kormánybiztos. Erősíti az integrációt az Unión belül, valamint szorosabbra fűzi a jó viszonyt a szomszédos területekkel is, hiszen a nyolc uniós tagállam mellett hat EU-n kívüli ország is része az együttműködésnek.

A magyar elnökség célja, hogy mire az Európai Tanács júniusi ülésén a tagállamok jóváhagyják a stratégiát, minden előkészület lezáruljon, és azonnal megkezdődhessen a végrehajtás. Barsiné elmondta, hogy a jelenlegi "elő-előkészületi" fázis célja, hogy április végére minden prioritási terület koordinátora megtartsa az első egyeztetést, amelyen meghatározzák a munkatervet, a célokat és az együttműködés módszereit.

A 11 prioritási terület koordinátorait február 3-án Budapesten mutatta be Martonyi János magyar külügyminiszter és Johannes Hahn, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa. A célok megvalósulásáért minden esetben legalább két ország felel majd.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02