Lovaggá avatták az államtitkárt

agrarszektor.hu
V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkárt a Magyar Pálinka Lovagrend tiszteletbeli lovaggá avatta Gyulán, a XII. Kisüsti Pálinkafesztiválon. A Lovagrend elismert pálinkafőzőket vagy olyan közéleti személyiségeket választ tagjai közé, akik sokat tesznek a pálinka népszerűsítéséért. V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkárként érdemelte ki a lovagi címet.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

2010. szeptember 27-én lépett életbe az a törvénymódosítás, melynek értelmében a magánfogyasztásra szánt, legfeljebb 50 liter pálinka főzésekor már nem kell jövedéki adót fizetni. A változtatás megadja a lehetőséget a vidéki embereknek az értékmentésre, a hagyományok megőrzésére, átörökítésére.

Az államtitkár új lovagként megígérte, hogy messzire viszi a pálinka hírnevét, támogat minden kezdeményezést, ami az ital ügyét szolgálja, továbbá igyekszik segíteni a minőségi pálinkafőzést, a kulturált fogyasztást, a vendéglátás fellendülését és a hagyományok ápolását - olvasható a kormany.hu oldalon. A gyümölcspárlatról elmondta: az igazán jó pálinka értékét elsősorban nem az ereje adja, hanem a zamata. Az íz, az illat, a harmónia és a gyümölcsösség az, ami a pálinkát a világ röviditalai fölé emeli.

Magyarországon jelenleg több mint 60 minőségi kereskedelmi pálinkafőzde működik, többségük benevezett a fesztiválon rendezett XIX. Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Versenyre. Az elismert főzdék összesen 800 pálinkamintával jelentkeztek a megmérettetésre. Idén a szakmai zsűri az Agárdi Pálinkafőzde Kft. szilvapálinkáját választotta a legjobbnak. A győztes párlat a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban kap majd helyet, mint megőrzendő nemzeti kincs.

Április 15-én Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese átadta a békési városnak a főváros kulcsát, ami azt szimbolizálja, hogy a rendezvény végéig Gyula a Pálinka Magyar Fővárosa.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?