Lovaggá avatták az államtitkárt

agrarszektor.hu
V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkárt a Magyar Pálinka Lovagrend tiszteletbeli lovaggá avatta Gyulán, a XII. Kisüsti Pálinkafesztiválon. A Lovagrend elismert pálinkafőzőket vagy olyan közéleti személyiségeket választ tagjai közé, akik sokat tesznek a pálinka népszerűsítéséért. V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkárként érdemelte ki a lovagi címet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2010. szeptember 27-én lépett életbe az a törvénymódosítás, melynek értelmében a magánfogyasztásra szánt, legfeljebb 50 liter pálinka főzésekor már nem kell jövedéki adót fizetni. A változtatás megadja a lehetőséget a vidéki embereknek az értékmentésre, a hagyományok megőrzésére, átörökítésére.

Az államtitkár új lovagként megígérte, hogy messzire viszi a pálinka hírnevét, támogat minden kezdeményezést, ami az ital ügyét szolgálja, továbbá igyekszik segíteni a minőségi pálinkafőzést, a kulturált fogyasztást, a vendéglátás fellendülését és a hagyományok ápolását - olvasható a kormany.hu oldalon. A gyümölcspárlatról elmondta: az igazán jó pálinka értékét elsősorban nem az ereje adja, hanem a zamata. Az íz, az illat, a harmónia és a gyümölcsösség az, ami a pálinkát a világ röviditalai fölé emeli.

Magyarországon jelenleg több mint 60 minőségi kereskedelmi pálinkafőzde működik, többségük benevezett a fesztiválon rendezett XIX. Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Versenyre. Az elismert főzdék összesen 800 pálinkamintával jelentkeztek a megmérettetésre. Idén a szakmai zsűri az Agárdi Pálinkafőzde Kft. szilvapálinkáját választotta a legjobbnak. A győztes párlat a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban kap majd helyet, mint megőrzendő nemzeti kincs.

Április 15-én Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese átadta a békési városnak a főváros kulcsát, ami azt szimbolizálja, hogy a rendezvény végéig Gyula a Pálinka Magyar Fővárosa.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?