Magyar bor nyerte a borok olimpiáját!

agrarszektor.hu
A bordeaux-i Challenge International du Vin versenyen kiemelkedően szerepelt az egri Demeter Pincészet az idei évben is. A borok olimpiáján, az immáron 35. alkalommal megrendezett nívós borversenyen a pincészet Hanga 2010 borát aranyéremmel díjazták. A legeredményesebb magyar borvidék idén is az Egri borvidék lett: a 7 egri borász 14 érmet hozott el, 1 arany-, 8 ezüst- és 5 bronzérmet.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A magyar borászok az idei évben is szépen helytálltak a franciaországi Challenge International du Vin borversenyen, összesen 8 arany-, 12 ezüst- és 17 bronzérem került Magyarország éremtáblázatába. Az összesen 37 éremből 14 érmet az egri borászok kaptak, amelyből 3 érem a Demeter Pincészethez vándorolt. 


Az érmek alapján így a legeredményesebb magyar borvidék az Egri borvidék lett a tavalyi év után idén is, a legeredményesebb egri pincészet pedig a Demeter Pincészet, melynek Hanga 2010 fehérbora érdemelte ki az aranyérmet. Ezzel a borral duplázott Demeter Csaba, 2010 Ev Fiatal Borásza, mivel a tavalyi évben a Hanga 2009-et díjazták aranyéremmel Bordeuax-ban. 


Demeter Csabát az év elején tüntették ki Az Év Fiatal Borásza címmel, mely különösen fontos hazai elismerés a számos külföldi siker után. A 100%-os kézi szőlőművelés, a kézi szüretelés, a kiváló minőségű szőlő és a Demeter Pincészet szakértelmének kombinációja ismét bizonyított, nemzetközileg is.

A Demeter Pincészet legjobbjai a 2011-es Challenge International du Vin versenyen:

  • Hanga 2010 - aranyérem
  • Törökverő 2009 - ezüstérem
  • Ördöngős Hárslevelű 2006 - bronzérem

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?