18 ezer kg ponty került a zalai vizekbe

agrarszektor.hu
18 ezer kg ponttyal bővült a zalai vizek halállománya a nyáron.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A zalai vizeket 18 ezer kg ponttyal, 200 kg compóval, 41 ezer süllővel, 22.500 jászkeszeggel és 10 ezer balinnal dúsították idén nyáron - tudtuk meg a Zala Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságától. A kifogható méretű háromnyaras pontyokat 21 halászati vízterületen engedték szabadon - írja az mmgonline.

Az elmúlt évben 227 ezer 522 kilogramm halat helyeztek ki Zala megye halászati vízterületeibe; meghatározó részük, 205 ezer kilogramm ponty volt, a ragadozó halak közül 6 ezer kilogramm süllőt és közel 5 ezer kilogramm csukát engedtek szabadon.

A fogási naplók összesítése szerint a horgászok több mint 166 ezer kilogramm halat fogtak ki, ebből 94 ezer kilogrammot maghaladó mennyiségben pontyot. A ragadozó halak közül 11 ezer kilogramm süllő, 4400 kilogramm csuka, 3460 kilogramm harcsa és 880 kilogramm balin akadt horogra. Megközelítőleg 44700 kilogramm volt a méretkorlátozással nem védett halak mennyisége.

További érdekesség, hogy Zala megyében évről-évre nő a horgászok száma, tavaly 523-an tettek horgászvizsgát, az állóvizekben való horgászás mellett pedig a barangoló horgászat is kezd egyre népszerűbbé válni., sokan pergetnek, legyeznek, úsztatnak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?