6,5 milliárdos vízminőségjavító beruházás a Dunán

agrarszektor.hu
Lezárult a 2006 óta tartó, Duna vízminőségét javító 6,5 milliárd forintos projekt. A beruházás segítségével létrejött az Észak-Pesti Szennyvíztisztító Telep nitrogén- és foszforeltávolítója, továbbá helyreállt a Duna-Dráva Nemzeti Park öt helyszínén a víz visszatartása.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Kovács Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője a projekt lezárása alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta, a projekt 33 millió dollárba került összesen, ebből 11,5 milliót a Globális Környezetvédelmi Alap (Global Environment Facility) szolgáltatta, a világbanki hitel 8,1 millió volt, a Fővárosi Önkormányzat része 11,7 milliót tett ki, a Vidékfejlesztési Minisztérium pedig 1,4 milliót biztosított - írja az Orientpress.

Ebből a pénzből végül 5 milliárd forintot fordítottak szennyvíztisztító megvételére, amit Gemenc és Béda-Karapancsa területén alkalmaztak, a további teendők pedig - úgy mint a népszerűsítés és a szemléletformálás - együtt 1,5 milliárdba kerültek, így összesen 6,5 milliárd forintot tett ki a beruházás.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?