SAJTÓKÖZLEMÉNY: Versenyben a Veszprém megyei borászok

agrarszektor.hu
Az idén március 22-én tizenötödik alkalommal rendezi meg a Veszprém Megyei Agrárkamara a Veszprém Megyei Palackos Borok Versenyét, amelyen a megye szinte minden neves borászata részt vesz - tájékoztat a Magyar Agrárkamara.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A borokat felkért szakértőkből álló bizottságok 100 pontos bírálati módszerrel bírálják, Dr. Kállay Miklós, a Corvinus Egyetem professzorának, a Magyar Borakadémia elnökének irányításával. A borversenyre szigorú nevezési feltételeket állapított meg a versenyt szervező Veszprém Megyei Agrárkamara kertészeti osztálya. 

Így a versenyen a Veszprém megyében termett szőlőből készült, palackozott, illetve palackozásra szánt, címkével ellátott borok, valamint a Veszprém megyében lévő borászati üzemekben készült pezsgők nevezhettek.
A részvétel további feltételei közé tartozott, hogy a tulajdonos a nevezett borból legalább 300 liter készlettel rendelkezzen és egy termelő legfeljebb hét fajta bort nevezhet.

A borverseny, illetve a bírálat helyszíne: Badacsony, Pannon Egyetem, Agrártudományi Centrum, Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet.

A borversenyre 221 mintát nevezett a 77 borászat. Legnagyobb számban a megye négy borvidékére jellemző fehérborok közül az olaszrizling és juhfark fajták neveztek, azonban cuvée és rosé borok is megtalálhatóak. A 22 vörösbor minta mellett 3 gyöngyöző bor is megméretteti magát.

Tavaly ifj. Puchinger Ede somlói Tramini-Muscat Ottonel cuvée és a Badacsonyi Borbély Családi pincészet késői szüretelésű badacsonyi Olaszrizling bora ért el Nagy Arany minősítést - emlékeztet az Agrárkamara.

Kontakt személy:
Téli Róbert 30/7600-191

Forrás: MA

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?