SAJTÓKÖZLEMÉNY: Versenyben a Veszprém megyei borászok

agrarszektor.hu
Az idén március 22-én tizenötödik alkalommal rendezi meg a Veszprém Megyei Agrárkamara a Veszprém Megyei Palackos Borok Versenyét, amelyen a megye szinte minden neves borászata részt vesz - tájékoztat a Magyar Agrárkamara.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A borokat felkért szakértőkből álló bizottságok 100 pontos bírálati módszerrel bírálják, Dr. Kállay Miklós, a Corvinus Egyetem professzorának, a Magyar Borakadémia elnökének irányításával. A borversenyre szigorú nevezési feltételeket állapított meg a versenyt szervező Veszprém Megyei Agrárkamara kertészeti osztálya. 

Így a versenyen a Veszprém megyében termett szőlőből készült, palackozott, illetve palackozásra szánt, címkével ellátott borok, valamint a Veszprém megyében lévő borászati üzemekben készült pezsgők nevezhettek.
A részvétel további feltételei közé tartozott, hogy a tulajdonos a nevezett borból legalább 300 liter készlettel rendelkezzen és egy termelő legfeljebb hét fajta bort nevezhet.

A borverseny, illetve a bírálat helyszíne: Badacsony, Pannon Egyetem, Agrártudományi Centrum, Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet.

A borversenyre 221 mintát nevezett a 77 borászat. Legnagyobb számban a megye négy borvidékére jellemző fehérborok közül az olaszrizling és juhfark fajták neveztek, azonban cuvée és rosé borok is megtalálhatóak. A 22 vörösbor minta mellett 3 gyöngyöző bor is megméretteti magát.

Tavaly ifj. Puchinger Ede somlói Tramini-Muscat Ottonel cuvée és a Badacsonyi Borbély Családi pincészet késői szüretelésű badacsonyi Olaszrizling bora ért el Nagy Arany minősítést - emlékeztet az Agrárkamara.

Kontakt személy:
Téli Róbert 30/7600-191

Forrás: MA

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55