Ma kezdik a Velencei-tó vízpótlását

agrarszektor.hu
Megkezdi a Velencei-tó vízpótlását a pátkai és zámolyi tározókból a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, mivel a víz szintje a minimális szabályozási szint alá süllyedt - írja az Agromonitor.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A sekély vízszint a rendkívül csapadékszegény 2011-es évnek, valamint a 2012-es év első negyedévének köszönhető, amikor szintén átlag alatti csapadék hullott.

Jelenleg 134 centiméteren áll a tó, csapadék az előrejelzések szerint nemigen várható, a nyári szezonra pedig 160 centiméter lenne az optimális, ezért elengedhetetlenné vált a vízpótlás.
A folyamat kedden, azaz ma indul, és érinti a kerékpárforgalmat a Székesfehérvár-Kisfalud-Dinnyés közötti kerékpárúton, ezért ezt a szakaszt lezárják.

A vízeresztés a tervek szerint egy hónapig tart majd, azonban az állat- és növényvilág védelme érdekében egyik tározót sem engedik le teljesen.

"Összesen négy és félmillió köbméter vizet engedünk le a két tározóból, ez számításaink szerint 16-18 centiméteres emelkedést eredményez a Velencei-tóban" - mondta Csonki István, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-nek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58