Whisky melléktermék hajtotta kocsik Skóciában

agrarszektor.hu
Negyedmillió fontos éves költséget tehet múltidőbe a skóciai Tullibardine lepárló az edinburgh-i Napier Egyetemmel kötött megállapodásának köszönhetően.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A whiskyfőzés alapanyagának 90 százaléka főként cukorban gazdag seprőként hagyja el az üzemet, melyet ezidáig a skóciai lepárló marhatakarmányként és trágyaként adott tovább, ám ez évente csaknem negyedmillió fonttal járt. Az egyetem bioüzemanyag kutatóközpontja által kifejlesztett eljárás segítségével azonban autóüzemanyagként lesz a jövőben hasznosítható a problémás melléktermék. Ennek során baktérium hozzáadásával indítják meg az erjesztést, ami üzemanyagként hasznosítható bután gázt gerjeszt.

A Celtic Renewables itt azonban nem tervez megállni, a skót kormány Zero Waste Scotland programjának támogatásával egy biogázüzem felépítését tervezi Skóciában, ami a remények szerint egy akár évi 100 milló dollárt produkálni képes ágazat születésének első lépése is lehet.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09