Vége a kontárkodásnak - Egyvalakié az országos pálinkaverseny

agrarszektor.hu
Mégpedig a Pálinka Nemzeti Tanácsé a tárca tervei szerint.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csak a Pálinka Nemzeti Tanács rendezhetne a jövőben országos pálinka versenyt, mégpedig évente egy alkalommal. Ez alkalommal országos, nemzeti, hazai vagy magyar megnevezéssel pálinkaversenyt nem lehetne rendezni.

A vidékfejlesztési miniszter rendeletben szabályozná, hogy a jövőben a pálinka és törkölypálinka, mint nemzeti ital és hungarikum kiemelt jelentőségére tekintettel országos pálinkaversenyt évente egyszer és kizárólag a Pálinka Nemzeti Tanács rendezhet.

A kormány honlapján megjelent rendelettervezet szerint más pálinkaverseny nem rendezhető országos, nemzeti, hazai vagy magyar megnevezéssel. A versenyre szeszfőzde, bérfőzető, magánfőző, vagy pedig - jövedéki engedélyes vagy nem jövedéki engedélyes - kereskedő
nevezhet be terméket.

A Pálinka Nemzeti Terméktanács a bírálat időpontja előtt legalább három hónappal a honlapján teszi közzé a versenykiírást. Ebben - egyebek mellett - szerepelniük kell a bírálati kategóriáknak, az analitikai vizsgálati paramétereknek, a pálinkabíráló bizottság felépítésének, az érzékszervi bírálat menetének és módjának, a pontozásos értékelési rendszer szempontjainak, a bírálati ponthatároknak, a verseny rendezője által odaítélendő díjaknak, továbbá az utólagos ellenőrzések módjának.

A verseny során kapott díjak csak abból a pálinka tételből, illetve tartályból származó palackozott terméken tüntethetők fel, amelyből a díjazott minta származik. Az analitikai vizsgálatot a rendező által kiválasztott laboratórium, míg az érzékszervi bírálatot bíráló bizottság végzi.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?