Így indul az eperszezon: egy doboz 115 ezer forintért

agrarszektor.hu
Mintegy 700 ezer forintnak megfelelő összegért kelt el egy japán árverésen egy pár, makulátlannak talált mangó. A szigetországban minden évben horribilis árat fizetnek a szezon eleji gyümölcsökért. A csúcsot egy dinnye tartja, amelyért 5,8 millió forintot fizetett a vevő, de az idei eper is 115 ezer forintért talál gazdára dobozonként.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Háromszázezer jenért (700 ezer forintért) kelt el Japánban egy pár makulátlan mangó a legjobb fajtából az idei szezon első árverésén. A Kjusu szigetén, Mijazakiban tartott árverésen a két darab gyümölcsöt a térség legnagyobb városának, Fukuokának az egyik nagyáruháza vásárolta meg, hogy hosszas vevőcsalogató mutogatás után kedvezményes áron, 210 ezer jenért (490 ezer forintért) adja el egy szerencsés vásárlónak - közölte az MTI.

A Taijo no tamago (A Nap tojása) márkanéven árusított mangót rendkívül szigorú kritériumok szerint válogatják: minden darabnak legalább 350 grammosnak és mézédesnek kell lennie. Az árverésen összesen 157 rekesz Mijazakiban termett mangót árverezték el az idei szezonra várt 1010 tonnás termésből. A "dömping" május-júniusra várható.

Japánban minden évben aranyáron kelnek el a szezon kezdetén tartott árveréseken az első és legjobb, kifogástalan minőségű gyümölcsök. Az abszolút rekordot két kantalup dinnye tartja, amelyre 2008-ban 2,5 millió jent (5,8 millió forintot) áldozott egy vevő. Az idei év slágere, a prémium minőségű eper is jó áron, dobozonként 115 ezer forintért talál gazdára.

A japánok nem nézik az árat, amikor különleges minőségű gyümölcsöt vásárolnak ajándéknak, de még az olcsó szupermarketekben is elkérhetnek akár 600 forintot is egyetlen darab almáért.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?