Nálunk is éttermeket zárhat be, de újakat is nyithat a McDonald's

agrarszektor.hu
Több száz éttermét zárná be végleg a McDonald's a közeljövőben. A drasztikus lépés oka, hogy a világhírű gyorsétteremlánc a korábbi évekhez viszonyítva 26 százalékkal kevesebb nettó árbevételt ért el. A döntés 350 McDonald's éttermet érinthet, de a magyarországi éttermek száma nem áll közvetlen összefüggésben a nemzetközi eseményekkel. Ettől függetlenül nálunk is várható, hogy a McDonald's egyes éttermeket bezár és helyettük máshol nyit újakat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A csökkenő eladások miatt 350 éttermét zárja be a McDonald's. Ebből 220 az Egyesült Államokban és Kínában, 130 pedig Japánban működött eddig. A vállalat a bezárásokat a korábbi évekhez viszonyított, 26 százalékos nettó árbevétel-csökkenéssel indokolta.

Steve Easterbrook, a McDonald's vezérigazgatója szerint a cég a döntés ellenére folyamatosan fejlődik és tovább erősítené piaci jelenlétét. Úgy véli, elsősorban a fogyasztói igényeket kell szem előtt tartani, így új üzleti tervet készítenek, amelynek legfrissebb verzióját május elején hozzák nyilvánosságra - írja a foodbeast.com.

Európában egyelőre nem várható hasonló, tömeges bezárási hullám. A vállalat 2015 első negyedévi összefoglalójából az derül ki, hogy a McDonald's 300 új étterem megnyitását tervezi a kontinensen.

A magyarországi McDonald's éttermek száma nem áll közvetlen összefüggésben a nemzetközi fejleményekkel - nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Vadnai Ágnes, a McDonald's Magyarországi Étteremhálózat Kft. kommunikációs vezetője. Ugyanakkor a hazai hálózatfejlesztés természetes velejárója, hogy a cég egyes éttermeit nálunk is bezárhatja és helyettük máshol kereshet lehetőséget új éttermek nyitására. Átalakultak ugyanis a főközlekedési útvonalak és új forgalmi csomópontok jöttek létre, és ez az étterembe járó vendégek szokásaira is hatással volt.

A McDonald's huszonhét éve van jelen Magyarországon és jelenleg kilencvenhárom étteremmel működik, amelyek közel felét hazai kisvállalkozók franchise partnerként üzemeltetik - közölte a kommunikációs vezető. Tavaly csaknem 80 millió vendéget szolgáltak ki, a forgalom pedig 3,8 százalékkal növekedett az előző évhez képest.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?