Csányi cége egyetemmel működik együtt

MTI
A kutatást, a fejlesztést és az oktatást is magába foglalja az a stratégiai együttműködési megállapodás, amelyet a Szegedi Tudományegyetem és a Pick Szeged Zrt. kötött. Közösen indulnak pályázatokon, a húsipari cég pedig anyagi támogatást nyújt az egyetemi alapfeladatok megvalósításához.

Az intézmény és a vállalat a korábbiakban is több területen működött együtt, a dokumentum ennek a közös munkának a megerősítése. A jövőben a Szegedi Tudományegyetem és a Pick Zrt. kiemelten együttműködik az alap- és alkalmazott kutatásokban, így folyamat-fejlesztésekben, műszaki-technológiai fejlesztésekben, valamint új termékek fejlesztésében. A megállapodás kitér az oktatásra is: a Pick Szeged Zrt. szakmai gyakorlati helyet biztosít a szegedi egyetem hallgatóinak, gyakornoki programmal támogatja szakmai fejlődésüket, és bekapcsolódik az SZTE tehetséggondozó programjaiba ösztöndíjak révén is.

A Pick Szeged Zrt. - amely a Bonafarm vállalatcsoport tagjaként Magyarország legnagyobb húsipari vállalkozása, országszerte négy városban vannak gyártóüzemei, öt telephellyel, saját üzletlánccal, Budapesten pedig kereskedelmi központtal rendelkezik - támogatja az egyetemi értékek megőrzését, és anyagi támogatást nyújt az egyetemi alapfeladatok megvalósításához.

A világranglistákon előkelő helyen szereplő szegedi felsőoktatási intézmény és az ország legnagyobb húsipari vállalata pályázatokon is indul majd közösen, az együttműködési megállapodás eredményeként kialakított témákra, projektekre pedig külön-külön egyedi megállapodásokat kötnek - áll a közleményben.

A Bonafarm vállalatcsoporthoz tartozik többek között a Pick Szeged Zrt., a Sole-Mizo Zrt. és a Csányi Pincészet Zrt. is. A nyilvános adatbázis a cégcsoport szerint 2014-ben 2,035 milliárd forint nettó árbevételt ért el az előző évi 1,38 milliárd forint után. Mérleg szerinti eredménye a 2013-as 115,491 millió forint nyereség után 502 millió forint veszteséget mutat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?