Magyar startup cég fejlesztését teszteli a Bonafarm

Magyar startup cég fejlesztését teszteli a Bonafarm

Speciális távfelügyeleti rendszert tesztel Baranya megyei csípőteleki szarvasmarhatelepén a Bonafarm Csoport. A magyar startup-fejlesztéssel a trágyakezelés monitorozási lehetőségeit vizsgálják.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Új informatikai rendszert telepít csípőteleki tejelő szarvasmarha-telepére a Bonafarm. A cégcsoport kísérleti jelleggel azt a speciális távfelügyeleti irányítástechnikai rendszert teszteli, amelyet az Okosfarm nevű magyar startup cég dolgozott ki. A fejlesztést a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal stratupokat támogató, NAK TechLab elnevezésű inkubációs programjában mutatták be.

A Bonafarmnál az új távfelügyeleti rendszerrel a trágyakezelés monitorozási lehetőségeit vizsgálják. Ennek érdekében a cégre és a dolgozókra szabott informatikai felület készült, illetve megkezdődött a szükséges rendszerelemek telepítése és a felhasználói alkalmazások fejlesztése is.

Az Okosfarm egy munkafolyamatot támogat, de az alkalmazott technológia lényegében bármely ipari folyamatba beépíthető. A felügyeleti rendszer méri a személyzet hatékonyságát, értékeli a gépek paramétereit és rendszerszintű döntéstámogató információkat szolgáltat.

A Bonafarm csípőteleki telepén a trágyakezelés teljes folyamatát, illetve az ezt megvalósító gépcsoportot monitorozzák. A rendszer kimutatja a bekövetkezett tényleges meghibásodásokat, másrészt indikátor paraméterek beépítésével előjelezni a várható hibákat is.

A felügyeleti rendszer az egyes gépek üzemelési idejét is méri, és képes továbbítani az adatokat a gépcsoportok üzemeltetőjének és beszállítójának is. A szakemberek a releváns információkat elektronikus eszközökön - táblagépeken, mobiltelefonokon - a nap huszonnégy órájában nyonom követhetik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03